Närproducerat (257/366)

torkad

Förrätten – Rökt och rimmad marulkskind med alger och grönt äpple och en crème av gröna ärtor… Vilken start på en otroligt god middag..!
.

närpdoducerat 1

Första varmrätten – Bakad röding med crudité på primörer och ramslök från Rådmansö.
.

närproducerat 2

Andra varmrätten – Krispigt bakad fläsksida av Roslagsgris med morötter, grön sparris, rättika, misocrème och rostad fläskbuljong. Förutom maten gillade jag verkligen deras porslin, som var vackert, gott att äta på och dessutom var tallrikarna lagom stora.
.

skaparglädje

Desserten – Hallonsorbet med mörk choklad, hallonflarn, fänkål och citron.

365

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 + 1 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma teman!

 

 

16 reaktioner till “Närproducerat (257/366)

  1. Tack :) Vi hade bokat bord redan vid 18, och dessutom fick vi ett bord vid stora fönster ut mot trädgården och vattnet, dessutom åt sydväst, så bra med naturligt ljus. Jag behövde inte blixt, vilket jag är glad för, men ökade ISO-talet till 400 i början av kvällen och till 800 när vi kommit till desserten.

   Gilla

 1. Så snyggt du har presenterat bilderna på maten ! Det ser riktigt proffsigt ut ! Gillar den lite ljusar färgskalan du har i bakgrunden och runt om. Det är som att titta i en mattidning och dess proffsiga bilder ! Snyggt jobbat !
  Är det 90 mm objektiv du har använt ? Har du använt ett högre ISO i bilderna ?

  Gillad av 1 person

  1. Tack, vad roligt att du gillar den ljusare färgskalan! Jag tyckte att det passade bra till miljön vi var i. Jag fotade med mitt 50 mm och hade ganska högt ISO. I början på kvällen 400 och på slutet 800. Jag hade litet problem med att jag måste backa stolen bakåt för att få med hela tallriken, men som tur var hade jag ingen bakom mig ;)

   Gilla

 2. Herregud vilka maträtter och vilka fantastiska bilder. Dregel, dregel säger jag bara. Å jag fastnar het och hållet på Marulkskinden med alger. Nu dreglar jag vidare. Kan liksom inte låta bli för jag bara ÄLSKAR marulk!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.