Topp tio: mest lästa inlägg i bloggen under 2016

På mitt Instagramkonto är det djurbilder som flest har tyckt om under 2016. Här i bloggen är det annat som intresserar. Titta här, vilka inlägg som hamnar i topp om man ser till hela året:

 1. Författarintervju med Fredrik Backman (1976 visningar)
 2. Tjälknöl av vildsvin (1614 visningar)
 3. Kostprogram enligt Olga Rönnberg – Nu börjar jag! (1310 visningar)
 4. Recension av Björnstad, av Fredrik Backman (1212 visningar)
 5. Min måltidsplan från Olga Rönnberg (1107 visningar)
 6. Recension av Kaninjägaren, av Kepler (928 visningar)
 7. Chocolate Chip Cookie Cake med salt kolagömma och hemgjord vaniljglass (857 visningar)
 8. Italiensk trerättersmeny (838 visningar)
 9. Färgglad festpaj (757 visningar)
 10. Träningsdagbok (674 visningar)

.

mellanmc3a5l-2

Ser man till de senaste tre månaderna, då jag kom igång med recensionerna, är det de som dominerar:

 1. Författarintervju med Fredrik Backman (1976 visningar)
 2. Recension av Björnstad, av Fredrik Backman (1212 visningar)
 3. Recension av Kaninjägaren, av Kepler (928 visningar)
 4. Tjälknöl av vildsvin (359 visningar)
 5. Recension av Simma med de drunknade, av Lars Mytting (337 visningar)
 6. Recenserade böcker (330 visningar)
 7. Recension av Den gröna vägen, av Anne Enright (328 visningar)
 8. Recension av De oroliga, av Linn Ullmann (304 visningar)
 9. Intervju med Sigrid Nikka, nominerad till Lilla Augustpriset (290 visningar)
 10. Recension av Mamma är bara lite trött, av Sara Beischer (286 visningar)

 

mamma-c3a4r-bara

Recensioner och recept är det som flest har velat läsa här i bloggen. Ganska kul att recensioner hamnar i topp, med tanke på att jag började skriva recensioner så sent som i augusti- september. Jag har inte riktigt förstått hur många som läser recensionerna, och inte heller hur många som klickar in på mina inlägg med recept. Nu skall jag fundera över hur jag skall göra med Instagram och bloggen under kommande år.

 

atbar

8 reaktioner till “Topp tio: mest lästa inlägg i bloggen under 2016

 1. Jag brukar tänka att det är skillnad på om folk klickat sig in till mig eller faktiskt läst. Speciellt om de googlat, för vad är det de googlat på och varför har de sedan skickat på just min länk? Ett tag hade jag många besökare som googlat på ”blatte porr” och hamnat hos mig. Ibland är det sökmotorer som gör att vissa inlägg hamnar högt i listan, som ett där jag jämfört hockeytröjor med andra kända varumärken – då fick jag otroligt många besökare från Polen …???
  Men jag är otroligt glad över att mitt inlägg om Birgitta Watz fick nytt liv när Aftonbladets modereporter hittat till det, för det finns inte mycket info om Birgitta på nätet.

  Nåja, jag hoppas att du fortsätter att blogga med din sköna kombo av recept, böcker, vardagstankar och alla vackra foton!

  Gilla

 2. Förvånar mig inte ett dugg att recensionerna ligger på topp. Fredrick Backman är så självklart som helst sedan Björnstad kom ut ;) Följer hans blogg också. Man kan ju inte låta bli :D
  Kul med lite statistik.

  Gilla

 3. Yeesssssss! Där satt den – min gissning alltså:-) Det är alltså recensionerna som ”vinner” med mat som tvåa. Ganska logiskt egentligen för att det är det du bloggat om mest. Å båda ligger dig varmt om hjärtat.

  Om jag bara förstod mig på att hantera WP så skulle jag uppskatta programmets statistik. Men då mina WP-försök slutade i tårar (överdrift) och jag snabbt insåg att progammet översteg min IQ får jag nja mig med blogspot. Å där får man inte en sådan ”seriös” statistik om man säger så.

  Å dina inlägg till 365+ photos drar inte många läsare, vilket jag tycker är mycket märkvärdigt faktiskt…

  PS. Det som också förvånar mig en aning är att sååååå många läser din blogg, men att relativt få kommenterar. Konstigt tycker jag. DS

  Gillad av 1 person

  1. Det är intressant med statistik :) Jag gissar att det ligger till så här:

   Recensionerna och recepten är ju något som andra kan ha nytta av, och något som kan vara intressant under flera år, så länge som andra exempelvis vill veta vad andra läsare har tyckt om en viss bok. De som klickar in i min blogg och läser recept och recensioner är nog framförallt helt okända människor för mig. Sådana som sökt på google eller andra sökmotorer och fått upp mina inlägg. De läser och klickar vidare, och kommenterar inte.

   Mina foton till fotoutmaningen och andra vardagsinlägg är det en mindre grupp människor som läser, de som följer mig regelbundet. Det är normalt sett inte inlägg som man återkommer till, så de får därför inte så många visningar heller.

   Därför kan recensioner få många läsare, men mina vardagsinlägg färre.

   Sedan är ju en annan fråga vad man vill med sin blogg. Vill man ha många läsare, eller vill man ha kontakt med andra, eller en kombination.

   Gilla

 4. Kul grej, det är det om är kul med WP, man har koll på läget. Tror nog att din kombination av bok och mat i det här inlägget är perfekt. Kollade på kul ock mest lästa ever (nu pratar vi om sen jag lade upp det för flera år sedan) är en grön flik ovanför näsan i min header, med över 10900 visningar, men med tanke på titeln är det kanske inte så underligt :)
  Mitt värsta matminne i London. Det tråkiga är att det var så väl tillagat för övrigt, sen går man in med en engelsk tradition och förstör maten totalt.
  http://kajsalisa.com/2015/04/09/kajsalisa-flummar-runt-i-london-del-18/

  Gillad av 1 person

  1. Lamm med mynta, på pizza :o Ha ha, ingen hit direkt ;)

   Jag förstår att dina inlägg under den fliken drar läsare. Jag kanske är överdrivet analytisk, men ibland har jag läst en kommentar du fått i din blogg och undrat om den personen läst under just den fliken. Inget störande och inget otrevligt, bara tonen i kommentaren. Du kanske skulle ta kontakt med Hoi förlag (Hoi.se), de ger ut noveller i samma stil, det kan ju vara värt att kolla med dem. Kom ihåg att jag vill ha ett signerat exemplar i så fall ;)

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.