Nya böcker i februari och tips om en ny teveserie

nya-bocker

I dag var det extra roligt att hämta posten, eftersom jag hade fått två bokpaket, ett från Norstedts och ett från Albert Bonniers Förlag.

  • En enastående karriär, av Martin Engberg, utlovas vara en intellektuell underhållningsroman om allas vår rädsla för att misslyckas och att inte ens göra det särskilt övertygande. Så här står det på bokens baksida:

Vad gör du när din doktorsavhandling slaktas på slutseminariet? När kollegor undviker dig och spelreglerna ändras till din nackdel? När handledaren som du en gång betraktade som en halvgud alltmer framstår som en bluff? Du gör väl i alla fall inte som Jonas och lockar med ett okänt brev av Michel Focault för att konfrontera den person du egentligen anser är ansvarig för haveriet?

  • Andras vänner, av Liane Moriarty, verkar vara i samma stil som Stora små lögner, som jag läste i somras och som jag tyckte mycket om. Den kommer förresten som teveserie på HBO (Big little lies) med start nästan måndag, med bland andra Nicole Kidman och Reese Witherspoon i två av huvudrollerna. Här är en trailer:

Recensionsdatum för böckerna är 27 februari (En enastående karriär) och 10 mars (Andras vänner).

Spännande läsning, med andra ord, och en spännande teveserie att följa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.