Söndagens smakbit ur en bra bok v. 12 – En sax i hjärtat

Mari, på den norska bloggen Flukten fra virkeligheten, håller i ett inlägg som återkommer varje söndag, där alla som deltar bjuder på en smakbit ur en bra bok, utan spoilers. I dag bjuder jag på en smakbit ur den här boken:

Jag har precis läst den här charmiga, humoristiska och ganska spännande pusseldeckaren. Handlingen utspelar sig på den småländska landsbygden under sensommaren 1957. Hannah Lönn kommer i sin folkvagn från Stockholm för att bo hos sin faster under några veckor eftersom fastern skadat foten. Till skillnad från sitt liv som klädskapare i Stockholm förväntar sig Hannah tråkiga veckor med kafferep, syjuntor och förlegade värderingar. När Hannah och hennes faster hittar en av grannkvinnorna död med en sysax i bröstet kommer successivt åtskilliga mörka hemligheter i dagen och det blir en långt ifrån långtråkig landsortsvistelse.

Citatet är från sidan 284 f. då hemförhör skall hållas med en av byborna, som står med blod upp till armbågarna när det ringer på dörren:

Hon kände med ens igen den rödhårige. Han öppnade truten och mumlade något om kriminalassistenter. Han kunde inte sluta stirra på förklädet. ”Nödslakt”, sa Svea. De var nog inte bondsöner, för de fattade inte galoppen. Under ett ögonblick for fanken i Svea och hon var på väg att säga att det var gubben som låg styckad och klar inne i köket. Att hon gjort processen kort eftersom han hade hösnuva – vilket förstås inte gick an för en bonde. Tack och lov hejdade hon sig. Hon blev rädd för sig själv, var kom all den där galghumorn ifrån?

Recension kommer i bloggen under kvällen.

Fler intressanta smakbitar ur bra böcker finns i bloggen Flukten fra virkeligheten

15 reaktioner till “Söndagens smakbit ur en bra bok v. 12 – En sax i hjärtat

  1. Det var en ganske stilig tittel :-) Jeg liker pusseldeckare, og prøver alltid å finne ut hvem morderen er, men det er ikke så mange ganger jeg klarer det :-) Hvert fall ikke hvis bøkene er gode. Ha en riktig fin søndag!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.