Påskekrim: Helgfrågan + Påskutmaningen

Mias bokhörna håller i den bokrelaterade Helgfrågan, och den här veckan undrar hon:

Läser du deckare vid påsk? Har du läst något nytt fräscht på deckarfronten på sista tiden?
Om ni nu inte läser deckare kanske ni har något nytt fräscht boktips från en annan genre.

Temat passar ju bra till ett gemensamt inlägg med uppdatering om hur det går i Påskutmaningen 2017 hos Mias bokhörna.

Jag kom inte igång med påskläsningen förrän i går, men jag började med en väldigt bra bok; Problemet med får och getter, och då går ju läsningen snabbt. 350 sidor lästa hittills i påskutmaningen, vilket väl innebär jumboplatsen för mig så här långt ;)  Men så får det bli, att umgås med familj, släkt och vänner kommer först. Recension av Problemet med får och getter kommer strax.
.

Vi har som tradition i vår släkt att samlas någon av påskdagarna hos mina föräldrar; vi syskon med familjer och de vuxna syskonbarnen med deras familjer. Pappa ordnar två påskäggsjakter för barnen, en med ledtrådar som leder fram till påskäggen från dem, och en med skattkarta som leder till påskäggen från oss syskon till varandras barn. Traditioner är viktiga, så jag åkte till Bon Bon i Gränbystaden i Uppsala för att fylla årets påskägg.

Just nu är det – 8 grader hos oss, så jag hoppas på en dag inomhus med Häxan, av Camilla Läckberg. Det blir litet extra spännande och intressant att läsa just den boken nu, eftersom temat är liknande det i boken jag just läst, nämligen hur människor ibland går ihop och bedriver nutida häxjakter på vissa personer genom utfrysning, mobbing. Häxan är en riktig tegelsten på 606 sidor, men jag hoppas hinna läsa Där Satan har sin tron också innan påsken är över.

Här uppdaterar vi hur det går med Påskutmaningen, och här finns länkar till alla som tipsar om påskekrim Helgfrågan.

 

5 reaktioner till “Påskekrim: Helgfrågan + Påskutmaningen

  1. Vi skulle köpa påskgodis i torsdags, men när vi ramlade in på Hemmakväll (som har stans bästa godis) så visade det sig att de håller på att lägga ner. Det fanns inget godis, så gott som hela butiken var tömd. Så nu sitter vi här utan påskgodis :(

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.