Recension: Allt jag önskade, av Lucy Dillon

Omslaget till Allt jag önskade är bedårande. Det motsvarar den fina relationen som skildras i boken mellan fyraåriga Nancy och mopsen Bumble.

Boken börjar med flera missförstånd som eskalerar och leder till att Caitlin och Patrick efter tio års äktenskap bestämmer sig för att bo på skilda håll. Nancy och hennes storebror Joel bor med Caitlin, eftersom Patrick arbetar så mycket och dessutom väljer att byta arbetsplats till en ort på för långt avstånd från barnens skolor. Men när Patrick flyttar slutar Nancy plötsligt att prata. Hon som alltid sjöng, pratade och skuttade låser sig inom sig själv. Tills hon träffar faster Eva och hennes två mopsar, Bumble och Bee.

Baksidestexten utlovar ”en hoppingivande och hjärtevärmande bok om förlorade drömmar och nya möjligheter”, och det är precis vad det är. Eva har varit gift med en berömd, äldre skådespelare och är fortfarande paralyserad av sorg efter hans död. När hon öppnar upp sitt hem för de två syskonbarnen ett par gånger i månaden sätter det igång tankar om vad hon givit upp och hur hon vill gå vidare. Även Patrick, men framför allt Caitlin får också anledning att omvärdera sina val i livet och fundera över vilka de har blivit, och om de verkligen är de personer de vill vara.

Lucy Dillon, eller Victoria Routledge som hon egentligen heter, har sagt att målet med de böcker hon skriver är att erbjuda en paus från verkligheten, och samtidigt bädda in ett budskap till läsarna i berättelserna. Hennes böcker brukar räknas till feelgood-genren, och skildringarna av relationen mellan Nancy och hennes faster Eva och mopsarna får mig att le inombords. Det är insiktsfullt och rörande. Däremot blir jag mest irriterad på Caitlin, som helt förlorar riktning och värderingar i livet i och med separationen. Ett inte osannolikt beteende vid en separation när man tappar fotfästet och skall finna sig själv igen, men likväl irriterande och inte särskilt feelgood.

Problemen hopar sig, men du kan vara säker på att det mesta kommer att ordna sig innan boken är slut. Allt jag önskade är en förutsägbar relationsroman som ger dig precis det du kan förvänta dig. Och ibland är det just en sådan bok du vill hålla i din hand.

.
Mitt betyg: 3/5

.
Antal sidor: 437
Utgivningsdatum: 2017-05-15
Förlag: Forum
Originaltitel: All I ever wanted
Översättare: Ann Björkhem
Formgivning: Anna Henriksson
ISBN: 9789137150338
Finns att beställa hos bland andra Bokus och Adlibris

4 reaktioner till “Recension: Allt jag önskade, av Lucy Dillon

 1. Jag har faktiskt inte läst något av Lucy Dillon, men brukade köpa dem till mormor i julklapp. Nu när hon gick bort ångrar jag att jag inte har läst dem så att vi kunde ha pratat om dem. Men tanken är att jag ska läsa dem framöver.

  Gilla

 2. Jag läste min första Lucy Dillon förra vintern och blev så förtjust så jag köpte på mig hennes andra böcker. Med tanke på att mitt behov av feelgood verkar vara högt, rent generellt, så borde jag verkligen läsa fler :)

  Gillad av 1 person

  1. Ibland har man sådana perioder, det kan vara feelgood eller någon annan genre. Vill man läsa lättsamma böcker med lyckliga slut passar Lucy Dillon perfekt. Perfekt om det verkliga livet inte följer det spåret, då kan Dillons böcker peppa och ge energi.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.