Lästa böcker i maj + månadens bästa

Hos Mias bokhörna tipsar vi om vilka böcker vi tyckt mest om varje månad. I maj var min favorit: Som om du inte fanns. Vilken positiv överraskning den boken var! Jag väntade mig en lättsam feelgood, men upplevde en insiktsfull och finkänsligt skriven berättelse med mycket djup som fick mig att fundera över stort och smått. Jag tyckte så mycket om den, en njutning för själen.

Jag hade stora förväntningar på de böcker jag planerat att läsa under maj månad. Det blev också en bra månad med många väldigt bra böcker, men också några som inte levde upp till mina förväntningar. Under maj månad har jag läst en blandad kompott av romantik, spänning, morbid humor, relationer och socialhistoria. Ett par debutromaner och en nyutgiven klassiker från 1939.

Men hjälp, vad snabbt den här månaden försvann! Förutom alla vanliga aktiviteter har vi varit på flera utflykter, ett musikcafé, ett vernissage och en dansshow, haft övernattande vänner på besök då jag inför den helgen lagade mat och bakade en hel del och så har vi själva varit bortbjudna på middag. Jag blev överraskad av hur många böcker jag har läst den här månaden. Det känns som jag knappt har hunnit läsa alls! Men där ser man hur mycket lästid man kan samla ihop genom att läsa litet då och då, som jag gör när jag väntar på barnen på deras aktiviteter.

Klicka på titlarna här nedanför så länkas ni till mina recensioner.
.

Mina samlade omdömen för den här månaden

★★★★★
Kate Eberlen, Som om du inte fanns
Janer Harper, Hetta
Lotta Lundgren, Om jag var din hemmafru, eller hur man får en vardag att smaka som en lördag
Elizabeth Strout, Mitt namn är Lucy Barton

★★★★
Caroline Engvall, Ärren vi bär

★★★
Eva F Dahlgren, Vad hände med barnen? Hur de minsta blev en handelsvara
Lucy Dillon, Allt jag önskade
Elin Eldestrand, Drömmar och dilemman
Kati Hiekkapelto, Kolibri
Jean Rhys, Godmorgon, midnatt!


Vilken bok blev er favorit den här månaden?

Är det någon särskild bok som ni ser extra mycket fram emot att läsa under juni? Själv skall jag läsa några böcker som jag sett i sociala medier och i bokhandlar och som jag blivit så sugen på att läsa, bland annat boken Det växte ett träd i Brooklyn, en uppväxtskildring från början av 1900-talet. Det blir också ett par nyutkomna böcker, bland andra Vargarnas historia, om ensamhet och tillhörighet, och  Sofie Sarenbrants nya deckare, Bakom din rygg.

8 reaktioner till “Lästa böcker i maj + månadens bästa

  1. Du ser ut att ha haft en bra läsmånad i maj :) Backmans bok har jag tänkt läsa, men först blir det nog Björnstad som ligger i lyssnarhögen och väntar på sin tur ;) Sen är det några andra av de du läst som jag vill läsa framöver någon gång…

    Gilla

  2. Du verkar ha haft en riktigt fin läsmånad :) Min bästa den här månaden blev Golden Boy av Abigail Tarttelin, en ungdomsbok med djup. Recension kommer nu under veckan.

    Gilla

  3. Fredrik Backmans bok tror jag nog jag ska köpa när den kommer ut som pocket. Läser förresten just nu också en deckare av Sofie Sarenbrant. Har läst några av hennes böcker jag gillar hennes ”stil”.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.