Skip to content

Den här boken är jag mest nyfiken på att läsa i sommar

7 juli, 2017

Mias bokhörna håller i den bokrelaterade Helgfrågan, och den här veckan undrar hon: Vilken bok är du mest nyfiken på ur din sommarbokhög?

I går läste jag ut den här underbara boken. Efter att ha läst den är det svårt att bli riktigt lika nyfiken på någon annan bok så snart efteråt, men jag har länge velat läsa…

Lykttändaren, så den har jag börjat på nu. Om bara någon månad kommer bokfloden att fullständigt svämma över alla bräddar med nyutkomna böcker som jag är väldigt nyfiken på, så till dess skall jag försöka komma ikapp med läsningen. Inklusive Lykttändaren, som stått i bokhyllan sedan förra hösten.
 .
Bonusfråga: Vart ska du på semestern? Finns det någon plats du vill besöka?
 .

Väldigt snart reser vi till Paris och vidare ned genom Loiredalen och upp igen till Normandie. Det skall bli så härligt att återse det härliga landet, folket och maten. Förra gången vi var i Frankrike blommade stora fält med solrosor, det här fotot tog jag då. Hoppas på samma sak i år igen!

 .
.
Jag brukar alltid skriva resedagbok och ladda upp bilder i min reseblogg, som en sammanfattning av dagen och som en extra säkerhetsåtgärd. Jag är alltid litet orolig att de bilder jag tagit skall försvinna på något sätt, till exempel genom att minneskortet går sönder. Är de sparade i resebloggen känner jag mig lugnare.
.

Fler som diskuterar Helgfrågan hittar du hos Mias Bokhörna, klicka gärna in och var med du också!

27 kommentarer leave one →
 1. 9 juli, 2017 12:26

  Vilka fantastiska solrosor! Böckerna känner jag inte till, men verkar ju klart lovande. 🙂
  (http://ibokhyllan.blogspot.se/)

  Liked by 1 person

  • 9 juli, 2017 12:32

   Visst är de fina! Hela fält med så här stora solrosor, det var så vackert! Böckerna är väldigt bra båda två. Jag hoppas hinna läsa mer i Lykttändaren i kväll och skriva om den snart.

   Gilla

 2. 9 juli, 2017 08:03

  Härligt med bilsemester (antar jag i alla fall att det är) i Europa. En favvissemester för oss också även om vi hittills kört stråket Tyskland-Österrike-Italien. Bara en gång tog vi Frankrike på vägen upp. Men det är ju det som är så bra, man kan åka precis dit man vill.
  Ska se till att spana in din reseblogg 🙂

  Liked by 1 person

  • 9 juli, 2017 08:26

   Bilsemestrar är nog de bästa semestrarna enligt mig 🙂 Frihet att se och uppleva så mycket. Bara att stanna när man ser något spännande eller fint. Jag skulle gärna resa den sträckan du nämner; Tyskland-Österrike-Italien. Jag har aldrig varit i Tyskland och Österrike och inte heller i norra Italien.

   Gilla

 3. 8 juli, 2017 05:36

  Det växte ett träd i Brooklyn står på min TBR – lista liksom Lykttändaren som lär vara en Stockholms – roman

  Liked by 1 person

  • 9 juli, 2017 09:12

   Ja, Lykttändaren utspelar sig i Stockholm, vilket jag tycker är extra roligt eftersom det finns en möjlighet att faktiskt känna igen miljöerna från verkliga livet.

   Gilla

 4. 8 juli, 2017 03:22

  Det växte ett träd började jag på men sedan kom andra böcker som var mer spännande. Men jag får ta och läsa klart den i sommar.

  Liked by 1 person

 5. 7 juli, 2017 09:11

  Smart med en reseblogg! När jag reser har jag alltid laptopen med mig och laddar över bilderna från kameran varje kväll. Hängslen och livrem: för även över dom till ett USB-minne. Foton och fotoalbum är alltid det första jag tänker på när jag visualiserar en nödsituation – typ brand eller så. Fotona är det första jag skulle rädda – det är ju minnen!!!

  Liked by 1 person

  • 9 juli, 2017 09:11

   Hängslen och livrem när det gäller foton är bra tycker jag! Fotona är otroligt viktiga för mig också. Utan dem skulle jag glömma hälften av vad jag upplevt 😉

   Gilla

 6. 7 juli, 2017 07:07

  Ibland behöver jag till och med ta en paus i läsandet efter riktigt bra böcker för att få lust med en ny bok.

  Liked by 1 person

  • 9 juli, 2017 09:09

   Ja, jag känner igen mig i det. Särskilt efter böcker som gjort ett stort intryck och man går omkring och är påverkad av berättelsen långt efteråt.

   Gilla

 7. 7 juli, 2017 12:19

  Paris låter väldigt trevligt!

  Liked by 1 person

 8. 7 juli, 2017 11:30

  Ljunghills serie vill jag läsa eller lyssna på, få se om det blir att börja under sommaren. Frankrike låter trevligt. Länge sen jag var dit, är ibland sugen på att åka en sväng till Paris, men av någon anledning blir det inte av…

  Liked by 1 person

  • 9 juli, 2017 09:08

   Jag tycker så enormt mycket om allt med Frankrike, så jag går omkring och är litet orolig för att något skall inträffa så att vi inte kommer iväg 😉 Jag kanske, kanske blir klar med Lykttändaren i dag, och hinner skriva om vad jag tyckte i bloggen i kväll.

   Gilla

 9. 7 juli, 2017 11:05

  Lyktändaren är jag också nyfiken på 🙂 Hoppas ni får det bra i Frankrike!

  Liked by 1 person

  • 7 juli, 2017 11:17

   Jag hoppas den är så bra som det verkar 🙂 Tack så mycket! Jag älskar allt med Frankrike, jag längtar alltid dit.

   Gilla

 10. 7 juli, 2017 11:04

  Ljunghills serie är jag jättesugen på!

  Liked by 1 person

 11. 7 juli, 2017 10:37

  Frankrike lockar mig inte alls och jag undviker att åka dit, men för några år sedan ”glömde” jag att Korsika hör till Frankrike, men dagarna där fick mig bara mer säker på att det landet inte alls passar mig 🙂 Kul att det är så olika, tycker jag. Det hade varit trist om alla gillat samma.

  Gilla

  • 7 juli, 2017 11:14

   Nu blir jag ju nyfiken! Jag håller helt med dig om att det är kul att tycka olika, men just därför blir jag så nyfiken på varför Frankrike inte lockar? Korsika har jag inte upplevt, men jag skulle gärna resa dit 🙂

   Gilla

   • 9 juli, 2017 08:55

    Det är så oerhört mycket jag inte gillar med Frankrike så det är knappt lönt att börja räkna upp allt 😉 Jag kan ju ändå börja med att det inte går att göra sig förstådd där om man inte pratar felfri franska (jag pratar inte ens lite), inte ens teckenspråk verkar gå hem där. Och frukostarna… suck… en croissant och marmelad. Jag äter inte marmelad 😦 Maten i övrigt var inte heller något att hänga i granen, mer fint och lite än gott. Semestern på Korsika kommer att gå till historien som den enda semestern jag gick ner i vikt 🙂 Just Korsika var också fruktansvärt dyrt, en Magnum (glassen) kostade 40 kr och detta var för sju år sedan. Naturen däremot var helt fantastisk 🙂

    Liked by 1 person

   • 9 juli, 2017 09:06

    Det var ord och inga visor 😉 Jag har själv alltid blivit så enormt bra bemött i Frankrike, men vi åker mest omkring i landet, och är inte så mycket i storstäder, om det kanske är skillnad på landsort och storstad när det gäller språket? Men jag vet att fransmän gärna vill att man börjar på franska, och sedan övergår till engelska. Jag har ju läst franska och brukar försöka på franska, och så har jag drillat barnen att alltid säga hej, hej då och tack på franska när vi besöker butiker, restauranger, hotell. Jag inbillar mig i alla fall att det kan spela en viss roll. Vi får se hur maten kommer att vara nu, men visst, croissanter verkar vara standard. Men jag tror knappt att det kan bli värre än i Italien, där man tror att man hamnat på kafferep när man ser frukostbuffén 😮 Skall tänka litet extra på hur maten är, och rapportera i bloggen!

    Gilla

   • 10 juli, 2017 07:19

    Ja, jag vet ju att det finns människor som älskar Frankrike, men jag kan inte förstå varför 😉 Att börja på franska funkar ju om man kan franska och för mig känns det lika märkligt som att jag skulle begära att alla som kommer till Sverige skulle börja prata på svenska med mig innan de går över till engelska 🙂 Just den här resan så höll vi ju oss bara på Korsika och jag vet inte om man kan kalla några av orterna där för storstäder, men det gick inte ens att förklara (på något sätt) att man ville ha kolsyrat vatten, till exempel. När det gäller frukosten så blev vi så överlyckliga när vi kom till Sardinien och fick se både ost och skinka på frukosten att vi nästan grät och jag tror inte vi ens la märke till något sötebröd 🙂

    Liked by 1 person

 12. 7 juli, 2017 08:16

  Brooklyn bok är helt underbar. underbara resor, själv stannar vi hemma i Göteborg, tror jag

  Liked by 1 person

  • 7 juli, 2017 11:15

   Visst är det en väldigt fin bok. Jag är glad att jag läste den, och jag ser verkligen fram emot andra delen som jag gissar blir ännu starkare.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: