Den här boken är jag mest nyfiken på att läsa i sommar

Mias bokhörna håller i den bokrelaterade Helgfrågan, och den här veckan undrar hon: Vilken bok är du mest nyfiken på ur din sommarbokhög?

I går läste jag ut den här underbara boken. Efter att ha läst den är det svårt att bli riktigt lika nyfiken på någon annan bok så snart efteråt, men jag har länge velat läsa…

Lykttändaren, så den har jag börjat på nu. Om bara någon månad kommer bokfloden att fullständigt svämma över alla bräddar med nyutkomna böcker som jag är väldigt nyfiken på, så till dess skall jag försöka komma ikapp med läsningen. Inklusive Lykttändaren, som stått i bokhyllan sedan förra hösten.
 .
Bonusfråga: Vart ska du på semestern? Finns det någon plats du vill besöka?
 .

Väldigt snart reser vi till Paris och vidare ned genom Loiredalen och upp igen till Normandie. Det skall bli så härligt att återse det härliga landet, folket och maten. Förra gången vi var i Frankrike blommade stora fält med solrosor, det här fotot tog jag då. Hoppas på samma sak i år igen!

 .
.
Jag brukar alltid skriva resedagbok och ladda upp bilder i min reseblogg, som en sammanfattning av dagen och som en extra säkerhetsåtgärd. Jag är alltid litet orolig att de bilder jag tagit skall försvinna på något sätt, till exempel genom att minneskortet går sönder. Är de sparade i resebloggen känner jag mig lugnare.
.

Fler som diskuterar Helgfrågan hittar du hos Mias Bokhörna, klicka gärna in och var med du också!

27 reaktioner till “Den här boken är jag mest nyfiken på att läsa i sommar

  1. Visst är de fina! Hela fält med så här stora solrosor, det var så vackert! Böckerna är väldigt bra båda två. Jag hoppas hinna läsa mer i Lykttändaren i kväll och skriva om den snart.

   Gilla

 1. Härligt med bilsemester (antar jag i alla fall att det är) i Europa. En favvissemester för oss också även om vi hittills kört stråket Tyskland-Österrike-Italien. Bara en gång tog vi Frankrike på vägen upp. Men det är ju det som är så bra, man kan åka precis dit man vill.
  Ska se till att spana in din reseblogg :)

  Gillad av 1 person

  1. Bilsemestrar är nog de bästa semestrarna enligt mig :) Frihet att se och uppleva så mycket. Bara att stanna när man ser något spännande eller fint. Jag skulle gärna resa den sträckan du nämner; Tyskland-Österrike-Italien. Jag har aldrig varit i Tyskland och Österrike och inte heller i norra Italien.

   Gilla

 2. Smart med en reseblogg! När jag reser har jag alltid laptopen med mig och laddar över bilderna från kameran varje kväll. Hängslen och livrem: för även över dom till ett USB-minne. Foton och fotoalbum är alltid det första jag tänker på när jag visualiserar en nödsituation – typ brand eller så. Fotona är det första jag skulle rädda – det är ju minnen!!!

  Gillad av 1 person

 3. Ljunghills serie vill jag läsa eller lyssna på, få se om det blir att börja under sommaren. Frankrike låter trevligt. Länge sen jag var dit, är ibland sugen på att åka en sväng till Paris, men av någon anledning blir det inte av…

  Gillad av 1 person

  1. Jag tycker så enormt mycket om allt med Frankrike, så jag går omkring och är litet orolig för att något skall inträffa så att vi inte kommer iväg ;-) Jag kanske, kanske blir klar med Lykttändaren i dag, och hinner skriva om vad jag tyckte i bloggen i kväll.

   Gilla

 4. Frankrike lockar mig inte alls och jag undviker att åka dit, men för några år sedan ”glömde” jag att Korsika hör till Frankrike, men dagarna där fick mig bara mer säker på att det landet inte alls passar mig :) Kul att det är så olika, tycker jag. Det hade varit trist om alla gillat samma.

  Gilla

  1. Nu blir jag ju nyfiken! Jag håller helt med dig om att det är kul att tycka olika, men just därför blir jag så nyfiken på varför Frankrike inte lockar? Korsika har jag inte upplevt, men jag skulle gärna resa dit :)

   Gilla

   1. Det är så oerhört mycket jag inte gillar med Frankrike så det är knappt lönt att börja räkna upp allt ;) Jag kan ju ändå börja med att det inte går att göra sig förstådd där om man inte pratar felfri franska (jag pratar inte ens lite), inte ens teckenspråk verkar gå hem där. Och frukostarna… suck… en croissant och marmelad. Jag äter inte marmelad :( Maten i övrigt var inte heller något att hänga i granen, mer fint och lite än gott. Semestern på Korsika kommer att gå till historien som den enda semestern jag gick ner i vikt :) Just Korsika var också fruktansvärt dyrt, en Magnum (glassen) kostade 40 kr och detta var för sju år sedan. Naturen däremot var helt fantastisk :)

    Gillad av 1 person

   2. Det var ord och inga visor ;-) Jag har själv alltid blivit så enormt bra bemött i Frankrike, men vi åker mest omkring i landet, och är inte så mycket i storstäder, om det kanske är skillnad på landsort och storstad när det gäller språket? Men jag vet att fransmän gärna vill att man börjar på franska, och sedan övergår till engelska. Jag har ju läst franska och brukar försöka på franska, och så har jag drillat barnen att alltid säga hej, hej då och tack på franska när vi besöker butiker, restauranger, hotell. Jag inbillar mig i alla fall att det kan spela en viss roll. Vi får se hur maten kommer att vara nu, men visst, croissanter verkar vara standard. Men jag tror knappt att det kan bli värre än i Italien, där man tror att man hamnat på kafferep när man ser frukostbuffén :o Skall tänka litet extra på hur maten är, och rapportera i bloggen!

    Gilla

   3. Ja, jag vet ju att det finns människor som älskar Frankrike, men jag kan inte förstå varför ;) Att börja på franska funkar ju om man kan franska och för mig känns det lika märkligt som att jag skulle begära att alla som kommer till Sverige skulle börja prata på svenska med mig innan de går över till engelska :) Just den här resan så höll vi ju oss bara på Korsika och jag vet inte om man kan kalla några av orterna där för storstäder, men det gick inte ens att förklara (på något sätt) att man ville ha kolsyrat vatten, till exempel. När det gäller frukosten så blev vi så överlyckliga när vi kom till Sardinien och fick se både ost och skinka på frukosten att vi nästan grät och jag tror inte vi ens la märke till något sötebröd :)

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.