Veckans topplista v 31 – Crimetime

Dags för premiär av Veckans topplista!

Johannas deckarhörna kommer varje tisdag med en ny topp fem på ett visst tema. Första temat inspireras av Crimetimefestivalen på Gotland som går av stapeln till helgen och lyder: Fem deckarförfattare jag vill läsa mer av.

Mina val faller på de här fem deckarförfattarna. Tre av författarna debuterar som deckarförfattare, och som de gör det! Hetta, Annabelle och En sax i hjärtat är alla tre riktigt, riktigt bra. Ingen av dem är någon Kepler, med ett överjordiskt tempo och action från början till slut. Tvärtom. Steg för steg, lugnt och metodiskt, nystas allt upp. Det är spännande på ett nästan hypnotiskt vis. Dessutom är miljö- och personbeskrivningarna vältecknade och trovärdiga, faktiskt en ren njutning att läsa, det hemska till trots.

Förra året läste jag två böcker av H-K Rönblom. Jag hoppas att förlaget bestämmer sig för fler nyutgåvor av hans 50-talsdeckare, jag tyckte så mycket om berättartekniken. Jag har funderat på att köpa äldre exemplar, men de nya omslagen är ju så snygga.

Cilla och Rolf Börjlinds serie om Olivia Rönning och Tom Stilton naglade fast mig direkt. Faktiskt var det teveserien som öppnade mina ögon för den författarduon, när första boken i serien filmatiserats. Efter två avsnitt klarade jag inte att vänta åtta ytterligare veckor på att få veta hur det skulle utveckla sig, så jag beställde boken och plöjde igenom både den och de andra böckerna i serien på nolltid. Böckerna är välskrivna och spännande, och ett stort plus är att huvudpersonerna utvecklas på olika sätt från bok till bok. Jag hoppas verkligen att den senaste boken inte var den sista i serien.

 

 

14 reaktioner till “Veckans topplista v 31 – Crimetime

  1. Har precis läst klart den senaste boken av Cilla och Rolf Börjlind – ”Sov du lilla Viedeung”. Den var blijant tycker jag. Å slutet av boken öppnar ju helt klart för en fortsättning av serien tycker jag.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.