Skip to content

Veckans topplista v 31 – Crimetime

1 augusti, 2017

Dags för premiär av Veckans topplista!

Johannas deckarhörna kommer varje tisdag med en ny topp fem på ett visst tema. Första temat inspireras av Crimetimefestivalen på Gotland som går av stapeln till helgen och lyder: Fem deckarförfattare jag vill läsa mer av.

Mina val faller på de här fem deckarförfattarna. Tre av författarna debuterar som deckarförfattare, och som de gör det! Hetta, Annabelle och En sax i hjärtat är alla tre riktigt, riktigt bra. Ingen av dem är någon Kepler, med ett överjordiskt tempo och action från början till slut. Tvärtom. Steg för steg, lugnt och metodiskt, nystas allt upp. Det är spännande på ett nästan hypnotiskt vis. Dessutom är miljö- och personbeskrivningarna vältecknade och trovärdiga, faktiskt en ren njutning att läsa, det hemska till trots.

Förra året läste jag två böcker av H-K Rönblom. Jag hoppas att förlaget bestämmer sig för fler nyutgåvor av hans 50-talsdeckare, jag tyckte så mycket om berättartekniken. Jag har funderat på att köpa äldre exemplar, men de nya omslagen är ju så snygga.

Cilla och Rolf Börjlinds serie om Olivia Rönning och Tom Stilton naglade fast mig direkt. Faktiskt var det teveserien som öppnade mina ögon för den författarduon, när första boken i serien filmatiserats. Efter två avsnitt klarade jag inte att vänta åtta ytterligare veckor på att få veta hur det skulle utveckla sig, så jag beställde boken och plöjde igenom både den och de andra böckerna i serien på nolltid. Böckerna är välskrivna och spännande, och ett stort plus är att huvudpersonerna utvecklas på olika sätt från bok till bok. Jag hoppas verkligen att den senaste boken inte var den sista i serien.

 

 

14 kommentarer leave one →
 1. 12 augusti, 2017 09:04

  H-K Rönblom kan jag tänka mig att läsa. Lina Bengtsdotter blir jag lite nyfiken på liksom Harper. Börjlind har jag läst något av och gillat

  Gilla

 2. 3 augusti, 2017 04:11

  Annabelle väntar jag otåligt på, står i kö på biblioteket men tydligen är det många som vill läsa den! =)

  Gilla

 3. 1 augusti, 2017 07:29

  Annabelle är med på min lista också, den är ju så bra! 🙂 Hetta är jag otroligt nyfiken på att läsa!

  Liked by 1 person

 4. 1 augusti, 2017 07:12

  Av dessa har jag läst En sax i hjärtat, lite lång men inte så dum. 😉 Hetta är jag nyfiken på, har jtänkt lyssna på den framöver.

  Liked by 1 person

 5. 1 augusti, 2017 06:55

  Har precis läst klart den senaste boken av Cilla och Rolf Börjlind – ”Sov du lilla Viedeung”. Den var blijant tycker jag. Å slutet av boken öppnar ju helt klart för en fortsättning av serien tycker jag.

  Liked by 1 person

  • 1 augusti, 2017 07:07

   Vad kul att du också tycker det! Jag hoppas att du har rätt om en fortsättning, det skulle vara intressant att se hur det går för alla karaktärerna i böckerna.

   Gilla

 6. 1 augusti, 2017 06:29

  Annabelle och En sax i hjärtat är jag oerhört nyfiken på.

  Liked by 1 person

 7. 1 augusti, 2017 06:26

  Hetta är en av årets favoriter och Annabelle håller jag på att läsa nu 🙂

  Liked by 1 person

 8. 1 augusti, 2017 06:08

  Hetta ser jag fram mot att läsa. Och omslaget till Rönbloms bok är ju smått fantastiskt.

  Liked by 1 person

 9. 1 augusti, 2017 05:59

  Hetta har jag i alla fall i hyllan. Liksom Springfloden och ett par till i den serien. Olästa. Förstås.

  Liked by 1 person

 10. 1 augusti, 2017 04:29

  Hetta hade jag också med, den var bra och annorlunda.

  Liked by 1 person

 11. 1 augusti, 2017 04:16

  Kul att vi hade flera samma! Snart blir det tema Frankrike, blev inspirerad av alla bilder från din resa! 🙂

  Liked by 1 person

  • 1 augusti, 2017 04:19

   Vad roligt att kunna inspirera! Tack! Och tack för att du vill hålla i den här utmaningen som är helt i min smak 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: