Dubbelt så gott (12/365)

Sista dagen på tjejernas jullov åkte vi till Norrtälje och åt en tidig lunch på mysiga Espresso House. Jag gillar deras inredning som är rustik och hemtrevlig. Det litet dova ljuset tror jag bidrar till att alla pratar ganska tyst, vilket är otroligt skönt om man vill ta det lugnt och kanske läsa litet i en bok under tiden.

Jag fotade min lunch med mobiltelefonen, den oredigerade ursprungsbilden är den till vänster. På bilden till höger provade jag en ny redigeringsteknik som jag nyss lärt mig i Photoshop, nämligen att korrigera vitbalansen så att temperaturen blev litet svalare i bilden. Bokens färg blev helt korrekt efter redigeringen, om man jämför med hur boken ser ut i verkligheten, och wrapsen ser ju litet godare ut när innehållet i dem inte har en sådan brun ton som i originalbilden. Men ändå… jag gillar det dova ljuset i den första bilen, vilket försvann i ganska stor utsträckning. Vad tycker ni?

På Espresso House gjorde jag något jag aldrig annars gör, nämligen gick fram till en främmande person som jag var nästan helt säker på var författaren till den här boken, som kommer ut i bokhandlarna i mars.

Om det nu var författaren, visste jag att vi är Roslagsbor båda två, och därför kändes det nästan som att gå fram till en bekant sedan tidigare. Märkligt det där, hur man troligen omedvetet känner  samhörighet med personer från samma ort. Det visade sig vara författaren, och jag fick ett väldigt trevligt samtal med henne, och nu ser jag ännu mer fram emot att läsa boken! Extra kul att det är Sofia Scheutz som har formgivit omslaget, eftersom min intervju med henne kommer här i bloggen i slutet av januari. Mycket spännande på gång!

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma teman!

 

12 reaktioner till “Dubbelt så gott (12/365)

 1. Tufft av dig att gå fram till ”den sannolika” författaren :-) Gillar omslagsbilden där! Färgglad, och sen är jag svag för papegojor också :-)

  Av dom två bilderna med kaffekoppen föredrar jag den vänstra. Även om den högra är mer med verkligheten överensstämmande så ser den vänstra mysigare ut :-)

  Gillad av 1 person

  1. Visst är omslaget fint! Det drar verkligen blicken till sig. Jag tror att det är en feelgood med litet allvar i botten, jag hoppas i alla fall det :) Tack för kommentaren om vilken bild du föredrar! Så intressant hur olika man uppfattar bilder. Jag tycker också att den vänstra är mysigare och att den känslan försvinner i den högra bilden. Jag kanske borde ha skippat att fota wrapsen, då hade det inte gjort något om bilden blev litet bruntonad. Man lär så länge man lever :)

   Gilla

 2. Snyggt komponerat! Jag kan inte riktigt bestämma mig, den vänstra bilden kanske passar bäst om man vill skildra en mysig cafémiljö och den högra om man vill visa vilka goda och fräscha wraps som caféet har. :)

  Gillad av 1 person

  1. Den är fantastisk, jag älskar den lika mycket nu som när jag läste den för trettio år sedan, det var en glad upptäckt :) Photoshop tar tid, så jag har inte använt det så mycket jag heller, mer än det min elvaåring har lärt mig ;) Men nu skall jag titta igenom Moderskeppets instruktionsvideos, det har börjat riktigt intressant och jag har ju lärt mig en ny teknik i alla fall!

   Gilla

 3. Alltså jag föredrar då den högra bilden, mest på grund av att koppen faktiskt är vit och inte brunt. Tycker precis som du att inredningen hos Espresso House är riktigt cool och annorlunda. Synd bara att deras kaffe/cappuccino inte håller måttet. Alltså om man beställer en cappu på en trippel espresso och får en blaskig latte då blir jag inte så glad.
  Jättekul att du tog kontakt med författaren och fick en pratstund. Bra gjort där!

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Och extra tack för att du gav ett exempel på varför du föredrar den redigerade bilden, jag blev övertygad när du nämnde den bruna koppen :)

   Jag borde inte dricka kaffe egentligen, får ju för mycket magsyra ändå som leder till magkatarr stup i kvarten, så jag gillar kaffe med smak, men inte för starkt. Avundsjuk på dig som klarar trippel espresso!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.