Lästa böcker i april och månadens bästa

Hos Mias bokhörna tipsar vi om vilka böcker vi tyckt mest om varje månad. I april var min favorit: Gröna fingrar sökes.

En blandad mix som vanligt. Om man skall hitta en gemensam nämnare, så blir det väl mycket färg och blommor på omslagen!

Klicka på titlarna här nedanför så länkas du till mina recensioner. Boken om året 1968 har jag inte skrivit om än, inlägg kommer. 

★★★★★
Henrik Berggren, 68. Bokförlaget Max Ström
Annika Estassy, Gröna fingrar sökes. Norstedts
Krysten Ritter, Rökridå. Southside Stories

★★★★
Emma Hamberg, Hjärtslaget i Rosengädda. Piratförlaget
Matt Haig, Historieläraren. Bokförlaget Polaris
Agnes Lidbeck, Förlåten. Norstedts
Sara Lövestam, Grejen med verb. Piratförlaget
Sara Lövestam, Grejen med substantiv och pronomen. Piratförlaget
Liane Moriarty, En annan Alice. Albert Bonniers Förlag

★★★
Kristina Ohlsson, Mysteriet på Örnklippan. Lilla Piratförlaget

Vilken bok blev din favorit den här månaden?

Är det någon särskild bok som du ser extra mycket fram emot att läsa under maj? Själv har jag en hel trave med böcker som jag ser fram emot att läsa, och så ett par nya. Och tänk om jag kunde hinna läsa några äldre böcker från bokhyllan också, men det tror jag inte jag hinner den här månaden.

11 reaktioner till “Lästa böcker i april och månadens bästa

 1. Oj, vad mycket du har hunnit läsa! :) Gillade också Gröna fingrar sökes, fler trädgårdsromaner sökes också efter den. :D (http://ibokhyllan.blogspot.se/)
  Så lustigt (eller inte), det gick inte att skriva kommentar den här gången med hjälp av fb. Får försöka logga in på wp-kontot som jag nästan aldrig använder istället. Få se om det går nu. ;)

  Gilla

 2. Har hört många som gillar Gröna fingrar sökes. Är absolut nyfiken på den. Rökridå var också otroligt spännande och intressant.

  Gilla

 3. Kristina Ohlssons spänningsromaner – de för vuxna alltså – har jag slukat. Lär med andra ord även läsa hennes senaste bok sedan. Resten av böckerna är inte min grej, kanske med undantag av Sara Lövestams då.
  Ska till Akademibokhandeln troligen imorgon och ”ladda upp” med fler böcker. Läste klart ” Bakom din rygg av Sofie Sarenbrant. Inte en av hennes bästa böcker enligt mig. Sedan började jag med en bok från 2008 ”14 år till salu” av Caroline Engvall, som är baserat på en verklig händelse, eller fler händelser om man så vill.

  Gilla

 4. Jag kan bara konstatera att jag ligger i lä här. Men jag har läst ”Grejen med substantiv” och ”Grejen med verb”. Och på listan finns flera. Men det räcker ju inte att de finns där bara. Är sugen nu på att dels läsa ”Gröna fingrar”, ”Hjärtslaget i Rosengädda” och ”Historieläraren” .
  Är så tacksam för dina tips och recensioner.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.