Sommarens fem bästa böcker

Varje tisdag presenterar Johannas deckarhörna temat för en ny topp fem. Den här veckan är temat: Sommarens bästa

Sammanlagt läste jag bara 18 böcker i sommar (juni-augusti). Det är visserligen 18 böcker fler än för tre år sedan, men ändå betydligt färre än jag hade räknat med. Det största skälet till det är värmen som överraskade med att ta nästan all min energi.

Flera av de böcker jag läste var istället väldigt, väldigt  bra. De här fem böckerna är allihop helt fantastiska. De är både välskrivna och fängslande. Det är böcker man inte glömmer i första taget, det lovar jag.

 

35 reaktioner till “Sommarens fem bästa böcker

 1. Jag är just nu på väg till Akademiebokhandeln för inköp. Och har nu dessa böckr med plus några andra du tidigare rekommenderat. Stot tack för fina tips och intressanta recensioner.

  Gillad av 1 person

  1. Ja, det var vad jag trodde om mig själv också, men inte. Jag brukar till och med älska att vara i solen, men i år var det för varmt även i skuggan. Spännande att se vad du tyckte om Stanna hos mig :)

   Gilla

 2. Ojoj! Jag har läst 17 böcker i sommar och jag tycker att det är mycket. Stanna hos mig har jag läst och jag håller med om att den är bra. Du har flera som jag skriver upp nu Strout till exempel.

  Gillad av 1 person

  1. Strouts nya bok är helt fantastiskt fint skriven, den tror jag att du kommer att tycka om. Ja, 17 böcker är egentligen många, men jag hade sett framför mig en sommar då jag egentligen inte gjorde något alls utöver att läsa, äta och träna. Så blev det inte, men det blev bra ändå :)

   Gilla

 3. Strouts bok vill jag läsa inom en snar framtid. Stanna hos mig är också en bok som jag vill läsa. En helt vanlig familj är jag nästan lite rädd för att läsa – bara hört gott om den och förväntningarna är skyhöga, men ska nog göra det framöver någon gång ;)

  Gillad av 1 person

  1. Var absolut inte rädd för att läsa Mattias Edvardssons bok, den är precis så bra som alla säger. Det är inte ofta man blir så knockad av en berättelse som jag blev av den här. Strouts bok är underbar. Jag skall skriva om både den och Stanna hos mig alldeles snart, förhoppningsvis i morgon.

   Gillad av 1 person

   1. Låter lovande. Det ska bli av att läsa eller om jag lyssnar, men det blir kanske lite längre fram – Strouts bok hoppas jag läsa snart. Ska bli kul att kolla in ditt omdöme/betyg.

    Gilla

  1. Den är absolut en fullpoängare, det tycker jag också. Roligt att det går så bra med den här boken, sist jag läste om den var den såld till fler än trettio länder, bland annat till USA. Det skall bli spännande att se hur stor Mattias Edvardsson kan bli som författare, väldigt stor tror jag.

   Gilla

  1. Jag håller verkligen med dig om det. Jag är glad att jag läste den. Jag googlade en hel del under tiden och efteråt för att se om boken var verklighetstrogen eller inte. Det var den, tyvärr får man väl säga.

   Gilla

  1. Ja, den är otroligt bra. Mattias Edvardsson har en sådan personkännedom att man blir helt förundrad, det är så trovärdigt. Jag vet inte hur många gånger jag trodde att jag hade allt klart för mig kring mordet, men sedan blev jag ändå överraskad på slutet. Läs den!

   Gilla

  1. Det var litet extra roligt att de här böckerna var så bra. Jag hade skjutit upp att läsa tre av dem eftersom de gav ett så tungt och svårt intryck, men när jag väl läste dem var det inte alls så. Trots tunga ämnen är de ändå lättlästa.

   Gilla

  1. Ja, visst var den bra, Mitt namn är Lucy Barton! Annorlunda. Det tog litet tid att smälta den. Jag har inte funderat klart på den här uppföljaren än, men det lutar starkt åt att den är ännu bättre.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.