Spännande boksläpp under 2019

Annika håller i Bokbloggsjerkan, där bokintresserade under fyra dagar, fredag – måndag, svarar på en fråga och hoppar runt hos de bloggare som deltar och kommenterar varandras inlägg. Den här veckan är ämnet för bokbloggsjerkan följande: Vilka boksläpp ser du fram emot under 2019?

Jag har skrivit ett längre inlägg med fler titlar här. Det här är några av de böcker jag ser allra mest fram emot.

Camilla Läckbergs nya roman kommer att vara något helt annorlunda än hon tidigare skrivit, bara det låter ju så spännande att jag måste läsa. Dessutom tycker jag att själva historien låter lockande:

På ytan verkar Faye ha allt. En perfekt make, en älskad dotter och en lyxig lägenhet i den finaste delen av Stockholm. En gång var hon en stark kvinna med ambitioner, men för Jacks skull har hon gett upp allt. När han sviker henne raseras hela Fayes värld. Plötsligt har hon ingenting alls. Först står hon handfallen, men sedan bestämmer hon sig för att ge igen och börjar planera en gruvlig hämnd.

Lucy Dillons böcker brukar vara mysiga berättelser med ett tänkvärt budskap och ett lyckligt slut. Söndagsklubben och Familjereceptet är också feelgoodromaner. Jag kanske har ett behov av litet lättsammare litteratur just nu, när vi skall ta oss igenom ett par kalla och mörka månader.

Sekwas böcker är alltid bra. Jag vågar faktiskt påstå det, eftersom jag bara läst välskrivna och oftast ganska unika böcker från dem, så förhoppningarna är stora på Juliette – kvinnan som läste på metron.

Agnes Lidbecks sista del i en trilogi måste jag ju läsa. De två första delarna (Finna sig och Förlåten) gjorde mig ganska irriterad på huvudpersonerna, men berättelserna fastnade. Den här gången tycks berättelsen handla om en osäker make, pappa och son. Hoppas att det inte är ännu en tröttsam historia om en krisande medelålders man där historien bara består av ältande utan att komma någonstans.

Stormskörd står på tur inom ett par dagar. En kriminalroman med övernaturliga inslag. Det är den andra, fristående delen om de mörkermärkta. Jag trodde faktiskt aldrig att jag skulle bli så fängslad av den första delen, men jag har sett fram emot den här uppföljaren sedan jag läste sista raden i förra boken.

Och sist, men inte minst, Små eldar överallt. Om en villaidyll som krackelerar, om hemligheter och lögner, blodsband och intensiv moderskärlek. Det kan bli riktigt spännande.

13 reaktioner till “Spännande boksläpp under 2019

  1. Jag ska också kolla vilka böcker jag är extra intresserad av. Från början är det nog inte så många men sen blir den där listan med böcker jag vill läsa längre och längre.

    Gilla

  2. Tack för de här kommande släppen. Det är flera som jag är intresserad av. När det gäller Agnes Lidbeck så har jag inte läst något av henne ännu så jag bör väl börja med den första i trilogin.

    Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.