Ljus, energi och vardagslyx

Vår i Uppsala. Vattnet dånar och skummar när det forsar fram i Fyrisån och överallt sopas gatorna fria från grus. Än så länge har det inte börjat knoppas på träden, men snart så. Cyklarna är dock inget vårtecken, Uppsalaborna tycks ha ett mod som överträffar mycket, de susar fram på gatorna oavsett om det är barmark eller is :)

Ett skämt, trodde jag, när jag fick ett meddelande på Instagram. Men jag kollade upp länken och adressen går till ansökningsformuläret för Hela Sverige bakar 2021. Jag har inte sökt, om nu någon skulle tro det, och ingen idé att jag länkar heller, för nu när jag kollade upp ansökningstiden såg jag att den gick ut förra veckan.

Jag brukar alltid baka allting själv, men i dag har jag faktiskt beställt smörgåstårtor till helgen då vi skall fira Jackie som snart fyller 15 år med att träffas utomhus. Jag har saknat att träffas vid alla födelsedagar och högtider, så som vi alltid gjort. Det skall bli så mysigt att ses allihop igen, även om det säkert blir litet kallt.

Vilken spännande boktrave, eller vad tycker ni? Här skall läsas! I dag dör alla gudar är tredje delen i en serie som är en mix av kriminalroman och övernaturligheter. Jag var skeptisk i början till om jag skulle gilla ett sådant upplägg, men jag har på gränsen till längtat efter den här tredje och avslutande delen! Och så ser ni att Maria Adolfsson är tillbaka med en ny deckare, också en bok jag sett fram emot. Och Cara Hunters nya… och Lucy Dillons nya feelgoodroman…

Med ljuset kom lusten att förnya och organisera, så jag har haft fullt upp på ledig tid att göra just det, att gå igenom alla lådor och skåp i köket och skafferiet. Här är en före- och en efterbild av ett av våra skafferier. Nu har allt en egen låda, vilket gör att vi inte behöver flytta runt allt för att hitta det vi skall använda, och så blir det inte smulor och rester av mjöl i skåpet, utan möjligen i lådorna, vilket gör det lättare att hålla rent och fräscht.

Jag har börjat sortera böckerna och jag skall göra det mer arbetsvänligt och ljusare i arbetsrummet för att motivera mig att sitta där och inte i vardagsrummet. Men sedan skall jag bara ägna mig åt arbete, träning, ridning, läsning och pallkragarna!

Väldigt öde på Friskis när Erica och jag är där. Och väl ordnat smittskydd på andra sätt också. Handsprit när vi kommer, desinfektionsmedel på trasorna vi använder för att torka av maskiner och hantlar och handsprit när vi går. Gymmet släpper in drygt trettio personer samtidigt, men ni ser ju på bilderna hur det ser ut. Jag tycker synd om alla som driver träningsanläggningar och som sliter för att överleva i dessa tider. Och restauranger, butiker och hotell och många fler. Kämpig tid med många som går i konkurs.

I dag hade jag lånat Bellas jacka, och Erica och jag insåg att vi var litet lika med våra teddyjackor och tog en bild.

I måndags lyckades jag få in 200 kg i hö i bilen till ridningen. Ganska nöjd med att jag lyckades pussla ihop det. Och ännu mer nöjd var jag när vi tränade hoppning på ridlektionen, så kul!

Vårljuset. Visst har vi saknat det?

För två veckor sedan såg det ut så här i Norrtälje. När snön försvinner är det nästan som om man har glömt vintern. Nu behöver den inte komma tillbaka förrän i november.

De senaste två veckorna har jag sett båda säsongerna av Mandalorian. Jag trodde aldrig att jag skulle kunna gilla en sådan serie, men det gjorde jag. Första säsongen är mysig och rolig, andra säsongen är spännande och väldigt fin.

Det kommer att spelas in en ny säsong av Kärlek & Anarki, den var helt galen och jag älskade den!

Dags för ny kalender och så några vårtecken i form av krokusar, frostskadade nypon och Shelly bland vintergäck på vår tomt.

Och så en oredigerad bild på en helt magisk solnedgång för några dagar sedan.

Före- och efterbilder på hur det blev när jag städade och organiserade vårt andra skafferi, medicinlådan och förvaringen av torrfoder till hunden och katterna kommer i ett eget inlägg inom kort.

Ganska hektiskt just nu med studieplanen för avhandlingen, böcker som måste läsas ut, skrivas om i avhandlingen och lämnas tillbaka till juridiska biblioteket, Bella som jag skjutsat till tandregleringen för kontroll, utvecklingssamtal med Bellas mentor, sjukdom och covidtest, skjuts av tjejerna till och från skolan några gånger i veckan, luncher och middagar, kontroll av synen hos optikern och så all städning och organisering som jag ägnat mig åt, och träning och ridning. Men snart blir det lugnare, då skall jag njuta av att sitta i mitt organiserade och städade arbetsrum och av att ligga i soffan och läsa böcker.

6 reaktioner till “Ljus, energi och vardagslyx

 1. Någon gång vill jag besöka Uppsala. Skulle vara kul att se Sveriges andra stora studentstad. Roligt att se dina före och efterbilder på rensningen. Jag tycker det är befriande med ordning och reda. Jag har så mycket lättare att andas om det är organiserat.

  Gillad av 1 person

 2. Uppsalaborna och cyklar är en livsfarlig kombo. Och då ska du veta att jag ändå är van – jag har bott här i snart 40 år OCH jag kommer från cykelstaden Motala (Vätternrundan, du vet). Men fina bilder från Uppsala och Norrtälje – som vanligt när du fotar.

  Va kul med Hela Sverige bakar! Du hade platsat där. Jag bakar aldrig, men äter gärna det som bakas – vilket numera syns alltför tydligt.

  Njut nu av din fina bokhög! Jag räknade till tio olästa böcker på min TBR-hylla. Och ledig är jag, hela veckan. Underbart!

  Ha en fin vecka och påsk!

  Gillad av 1 person

 3. Full fart! Verkligen! Vad trevligt med en tur till Uppsala. Ljuvliga bilder. Hoppas på att komma dit nästa vecka och häksa på dotter och barnbarn. Verkligen en stad jag tycker om. Har ju pluggat där ett tag för länge sen och tillhörde då Västgöta Nation. Även Norrtälje ska få besök under våren. Smidigt att bussen från Stockholm.
  Så bra det blev med lådorna. Är inne på liknande tankar till skafferiet men måste fundera ut storlekarna först.
  Kul med alla böcker. Själv har jag fastnat för serien om ”Sju systrar” av Lucinda Riley men jag tar en och gr sedan paus innan jag tar nästa. Har nu läst tre av böckerna och jag gillar dem.
  Ha det gott och njut av de vackra dagarna.

  Gilla

 4. Man kan ju inte påstå att du har haft tråkigt den här veckan heller;-)
  Å du tar vårstädningen på största allvar ser jag. Det gjorde min mamma också – göra rent i skafferier.
  Smart med att beställa smörgåstårtor istället för att pyssla med det själv. Du börjar lära dig;-)
  Å du, när du ¨r klar med vårstädningen hos dig är du välkommen att fortsätta här hos mig;-)

  Gillad av 1 person

 5. Spännande saker! Väldigt fina bilder från min barndomsstad Uppsala.
  Jag skrev om Leivinger/Pinters bok idag, jag är fascinerad över att jag gillar den serien, jag som inte gillar övernaturliga inslag…

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.