Skip to content

Lästa böcker i januari 2017

31 januari, 2017

Det känns som om jag knappt läst någonting alls i januari, men jag har ju faktiskt läst åtta böcker. Jag är väldigt grundlig när jag läser och recenserar, så för att kunna ge mitt omdöme om Olgas mat, lagade jag dessutom flera rätter ur hennes bok.

Hos Mias bokhörna tipsar vi om vilka böcker vi tyckt mest om varje månad. För mig var det Vända hem av Yaa Gyasi.

last-i-januari-2017

Omdömen om böckerna

Den här månaden blev det en rejäl mix av olika författarstilar och genres. Mest minnesvärd är Vända hem, den kan jag verkligen rekommendera er att läsa. Gillar ni att äta bra mat av få ingredienser kan Olgas mat passa bra. Jag har hittat många favoriter i den, bland annat fitnessrårakor, det lagar jag ofta. Och laxwraps, som är perfekta att ta med på exempelvis utflykter istället för kanelbullar och ostsmörgåsar. Två helt galna historier roade Elin Eldestrand och Ian McEwan mig med. I maj kommer fortsättningen på Elin Eldestrands bok, den ser jag fram emot! Jag har känt mig väldigt hård och svettats över ett fåtal recensioner då jag känt att jag sågat vissa böcker. Nu kom månaden då jag gav min första 1-poängare… Men jag tar på mig misstaget, eftersom jag bara inte kunde tro att boken handlade om det den utgav sig för att handla om, om ni förstår vad jag menar. Om ni tycker att jag är kryptisk och vill veta mer om vad jag syftar på, hänvisar jag vidare till recensionen här.

 

★★★★★
Yaa Gyasi, Vända hem
Olga Rönnberg, Olgas mat: för aktiva kvinnor

★★★★
Elin Eldestrand, En framtida hemmafrus bekännelser
Ian McEwan, Nötskal
Anders Roslund & Stefan Thunberg, En bror att dö för

★★★
PeKå Englund, Född på en söndag
Hollie Overton, Baby Doll


Audrey Carlan, Calendar Girl. Förförd: januari, februari, mars

 

Mina planer för senvinterns och vårens fortsatta läsning berättar jag mer om här :)

10 kommentarer leave one →
 1. 8 februari, 2017 09:02

  En bra läsmånad!

  Liked by 1 person

 2. 4 februari, 2017 12:12

  Jag undrar ändå om Vända hem är en bok för mig.

  Liked by 1 person

 3. 3 februari, 2017 11:20

  Förutom den där betygsettan ser det ut som en riktigt bra månad :)

  Liked by 1 person

 4. 3 februari, 2017 09:31

  Vända hem verkar vara en bok som många gillar. Lite nyfiken på den.

  Liked by 1 person

 5. 3 februari, 2017 07:25

  Är lite nyfiken på Vända hem :)

  Liked by 1 person

 6. 2 februari, 2017 09:04

  Den har jag sett på många bloggar den senaste tiden.

  Liked by 1 person

 7. 1 februari, 2017 04:10

  Vända hem har nu fått så mycket fina recensioner att jag nog får se till att läsa den :)

  Liked by 1 person

 8. 31 januari, 2017 08:06

  Än en gång – jag förstår inte när du hinner läsa alla dessa böcker… Har läst en enda bok i januari. Men vänta bara, under sommaren tar jag upp bokläsarracet med dig – nej, jag skojar bara;-)

  Liked by 1 person

 9. 31 januari, 2017 04:40

  Om jag inte minns alldeles fel så fick jag med mig En framtida hemmafrus bekännelser från bokmässan i höstas. Det låter ju lovande :)

  Liked by 1 person

  • 31 januari, 2017 04:46

   Den är helgalen, dråplig och burlesk! Man läser den nog allra bäst med glimten i ögat och inte på för stort allvar :)

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: