Skip to content

Söndagens smakbit ur en bra bok v. 24 – Den lilla bokhandeln runt hörnet

18 juni, 2017

Mari, på den norska bloggen Flukten fra virkeligheten, håller i ett inlägg som återkommer varje söndag, där alla som deltar bjuder på en smakbit ur en intressant bok, utan spoilers. I dag bjuder jag på en smakbit ur den här boken:

 

Efter några tyngre böcker kan det passa bra med något lättsammare, som en bok om en bibliotekarie som plötsligt står utan jobb när biblioteket där hon arbetar tvingas stänga. Vad gör man i det läget? Jo, man köper en charmig skåpbil och startar en egen bokhandel på hjul 😉 Och jag som älskade miljöerna när vi reste runt i de dramatiska, vackra skotska högländerna, inser att det blir ännu mer feelgood i en sådan miljö, det är nämligen där hon tänker bedriva sin rullande bokhandel.

Citatet är från sidan 86 f:

Marek vred sig som hastigast för att titta på henne. ”Ah”, sade han. ”Bokhandel. Mycket bra. Folk gillar bokhandlar.” Nina nickade. ”Jag hoppades det. Jag ville… du vet. Ta med mig böcker ut till människorna. Hitta det rätta för dem att läsa.” Marek log. ”Och var har du din butik? I Birmingham?” Nina skakade på huvudet. ”Nej. Jag tänkte ha den… i bilen.” ”I bilen? En butik i en bil?” ”Ja, jag vet”, sade Nina. ”Det kanske är en usel idé. Jag har inte haft mycket tur med den så här långt.” ”Så du kör runt och letar efter folk som behöver böcker?”

 

Fler smakbitar ur spännande böcker får du hos Flukten fra virkeligheten

 

 

 

7 kommentarer leave one →
 1. 19 juni, 2017 07:59

  Läser du denna nu 🙂 Jag tror jag vill läsa klart bageriserien innan jag börjar med den här, men jag kan inte tro annat än att den är lika mysig.

  Gilla

 2. 18 juni, 2017 08:18

  Den vill jag läsa, kan tänka mig att det är perfekt sommarläsning. Tack för smakbiten!

  Gilla

 3. 18 juni, 2017 06:43

  tack för smakebiten! den måste jag nog läsa

  Gilla

 4. 18 juni, 2017 06:27

  Den här boken kommer jag nog läsa någon gång i framtiden. Tack för smakbiten!

  Gilla

 5. astridterese permalink
  18 juni, 2017 05:52

  Å, det hørtes fantastisk ut med en bokhandel på jul. Det vil jeg ha! 🙂
  Ha en riktig fin sommer!

  Gilla

 6. 18 juni, 2017 04:26

  nån Bokhandel ska jag snart läsa

  Gilla

 7. 18 juni, 2017 04:06

  Tack för smakebiten, den vill jag verkligen läsa.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: