Skip to content

Helgfrågan v 24 – Årets bok och läsutmaningar

15 juni, 2017
Mias bokhörna håller i den bokrelaterade Helgfrågan, och den här veckan undrar hon: Har ni läst någon av böckerna som är nominerade till Årets bok?
.
Jag har hittills läst de fyra längst till höger. Andras vänner fick ett hårt omdöme av mig och 2/5 i betyg. Björnstad, Störst av allt och Glöm mig var fantastiska läsupplevelser alla tre, och fick 5/5 av mig. Lykttändaren skall jag läsa så snart som möjligt.
.
Med tanke på hur många andra böcker jag har som ligger här och väntar, och som inte är nominerade till Årets Bok, kommer jag antagligen inte att läsa fler än de här av de nominerade böckerna.
.
Bonusfråga från Mia: Gillar ni läsutmaningar? Ja, särskilt sådana som pågår under en begränsad period, som Mias midsommarutmaning som pågår 22-25 juni. Jag har nappat på ett par utmaningar som pågår under hela året, men inspirationen är inte på topp i de utmaningarna.
 .

Fler som diskuterar Helgfrågan hittar du hos Mias Bokhörna, klicka gärna in och var med du också!

31 kommentarer leave one →
 1. 19 juni, 2017 06:10

  Jag tror också att det står mellan Björnstad och Störst av allt. Jag gillade båda men kanske Störst av allt aningen mer. Schulmans böcker har jag inte haft någon lust att läsa eftersom jag har svårt för honom. Men jag tvivlar inte på att han är bra på att skriva med tanke på att många gillar böckerna.

  Gilla

 2. 19 juni, 2017 05:11

  Man kan ju inte hinna läsa allt resonerar jag 🙂

  Liked by 1 person

 3. 16 juni, 2017 07:02

  Har bara läst Björnstad och den boken älskade jag. Backman växer med varje bok han skriver tycker jag.

  Liked by 1 person

 4. 16 juni, 2017 03:32

  Just nu skippar jag att hoppa på nya utmaningar.

  Liked by 1 person

  • 16 juni, 2017 03:36

   Vi har bara planer för midsommarafton än så länge, så jag funderar på att vara med i Mias midsommarutmaning. Förra gången, under påskutmaningen, läste jag mycket mer än annars, och jag behöver en skjuts igen.

   Gilla

 5. 16 juni, 2017 03:00

  Björnstad står och väntar i min bokhylla.

  Liked by 1 person

  • 16 juni, 2017 03:34

   Fredrik Backmans prosa känns igen, men i övrigt tycker jag att Björnstad är mycket bättre än det jag läst tidigare, och senare, av honom. Väldigt läsvärd.

   Gilla

 6. 16 juni, 2017 02:54

  Jag har läst Sanning och skvaller och den var väl inte super. Björnstad köpte jag på rea för 29 kronor.

  Liked by 1 person

  • 16 juni, 2017 03:33

   Ganska skönt att höra att det finns böcker som jag med gott samvete kan lägga åt sidan direkt 😉 Björnstad är väldigt, väldigt bra.

   Gilla

 7. 16 juni, 2017 01:48

  ”Björnstad” får följa med till landet i sommar, enbart för att jag köpte den för halva reapriset. Har så många böcker jag vill läsa, så jag kan inte prioritera några som Bonniers har nominerat för ett pris. Inser att det finns många GAMLA böcker som jag känner större lust att hugga in på!

  Liked by 1 person

  • 16 juni, 2017 03:32

   Björnstad är bra, men håll ut de första 70 sidorna, sedan griper ämnet tag ordentligt. Otroligt träffsäkert beskrivet om hur vi människor många gånger agerar i grupp, och hur vi av olika skäl ställer oss på förövares sida. Jag vet inte om författaren medvetet tagit intryck av autentiska rättsfall, men jag känner till ett par fall som stämmer in på det Björnstad handlar om.

   Gilla

 8. 16 juni, 2017 12:16

  har läst Giolito och den gillade jag mycket. har börjat på Ett litet liv. är väldigt förtjust i läsutmaningar men inte sådana där det gäller att läsa flest antal sidor. jag läser inte så. novellutmaningen och Kaosutmaningen tycker jag är kul och en del andra också även om de sträcker sig över ett år

  Liked by 1 person

  • 16 juni, 2017 03:29

   Roligast tycker jag att det är när utmaningarna är korta, så att man kan följa varandra och se vad alla läser, inspireras. Antalet sidor bryr inte jag heller mig om, och inte antal utlästa böcker heller, huvudsaken är att jag tycker om det jag läser 🙂 Jag är med i ett par årslånga utmaningar, men än så länge har jag inte kommit så långt med dem.

   Gilla

 9. 16 juni, 2017 11:13

  Ibland tappar man motivationen, då kan man ju se om den dyker upp igen senare!

  Liked by 1 person

  • 16 juni, 2017 02:56

   Jag hoppas att den dyker upp i kväll, för då planerar jag att läsa en ny bok från Sekwa 🙂

   Gilla

 10. 16 juni, 2017 05:35

  Störst av allt och Björnstad är starka favoriter hos mig. Lykttändaren har jag på väg hem, var tvungen att läsa första boken först ju =)

  Liked by 1 person

  • 16 juni, 2017 06:52

   Det brukar ge mer om man läser böckerna i ordning, men det är så många serier jag inte hängt med i från början, så om böckerna är fristående brukar jag kasta mig rakt in i serien 😉 Så blir det med Lykttändaren.

   Förra året hade jag precis börjat blogga om böcker och läsa andras bokbloggar när bokmässan var, i år kommer det att bli roligare att följa Årets Bok-eventet, eftersom de nominerade böckerna diskuteras en hel del bland bokbloggare. Roligt att se om man gissade rätt. Vi har i alla fall samma favoriter 🙂

   Gilla

 11. 15 juni, 2017 10:04

  Har faktiskt inte läst en enda av de nominerade böckerna.

  Liked by 1 person

  • 16 juni, 2017 06:49

   Jag är litet överraskad att jag faktiskt har gjort det, det finns ju så oändligt många böcker att välja mellan. Du har antagligen inte dragits med på samma sätt som många av oss andra i den massiva upphaussningen av de böcker som nominerats 🙂

   Gilla

 12. 15 juni, 2017 08:14

  Störst av allt och Hennes nya namn tyckte jag var otroligt bra, fullpottare i betyg, av de jag läst. Björnstad ligger i lyssnarhögen och väntar. 😉

  Liked by 1 person

  • 16 juni, 2017 06:47

   Elena Ferrantes bokserie har jag inte kommit igång med än, men har de två första liggande här och väntar. Jag måste verkligen ta mig i kragen och få fart på läsningen igen, jag har kommit av mig i och med allt annat som händer den här tiden på året. Om du ännu inte lyssnat på Björnstad, har du något väldigt lyssningsvärt framför dig 🙂 Jag läste boken och tyckte att de första 70 sidorna var ganska tröga, men sedan lossnade det, och det rejält.

   Gilla

 13. 15 juni, 2017 07:11

  Tror också Björnstad kniper priset, trots att jag inte läst den än 😊

  Liked by 1 person

  • 15 juni, 2017 07:15

   Fredrik Backman är ju så otroligt omtyckt av många, inte bara som författare tror jag, många tycker även om den personlighet han visar, även jag. Det påverkar säkert röstningen. Men boken är så stark i sig själv, så jag tycker att den vore en värdig vinnare.

   Liked by 1 person

 14. 15 juni, 2017 07:10

  Jag håller med om att tidsbegränsade läsutmaningar lockar mest, eller peppar mest, skulle jag kanske säga.

  Liked by 1 person

 15. 15 juni, 2017 06:09

  Störst av allt tyckte jag väldigt mycket om!

  Liked by 1 person

  • 15 juni, 2017 06:22

   Den är fantastisk. Den har nog stor chans att vinna, men jag gissar att Backman tar hem det. Det blir spännande att se i september 🙂

   Gilla

 16. 15 juni, 2017 05:35

  Alex Schulman skriver fint om försoning.

  Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: