Påskekrim – författare som kommer till Sigtuna Litteraturfestival

Varje tisdag kommer Johannas deckarhörna med en ny topp fem på ett visst tema. Den här veckan är temat: Påskekrim.

Jag har valt spänningsromaner med ett gemensamt tema – alla författarna kommer till Sigtuna Litteraturfestival den 5 maj!

Anders Roslund kommer ut med den tredje delen om Piet Hoffman (det blir den åttonde delen om Ewert Grens) bara några dagar innan litteraturfestivalen. På litteraturfestivalen kommer Anders Roslund att prata om sin nya bok, Tre timmar, och det blir också ett intressant författarsamtal mellan honom och författaren och kriminologen Christoffer Carlsson om hur man skapar en karaktär som skall hålla för flera böcker, om skrivprocessen och hur nära man kommer sin karaktär.

Ni vet väl förresten att den första boken om Piet Hoffman, Tre sekunder, har filmatiserats och får premiär hösten 2018, så nu gäller det att läsa ikapp innan det är dags att se filmen!

Christoffer Carlsson får vi höra mer av och om när han och Kristina Ohlsson, en av Sveriges mest framgångsrika författare av kriminalromaner och barnböcker, skall prata om hur man läser, skriver och bygger spänning. De kommer att berätta hur deras vägar till kriminalromanen såg ut, vilka litterära förebilder de har och vad som kännetecknar en riktigt bra deckare. Bland annat.

Kristina Appelkvist, kommunikationskonsult och författare, kommer till litteraturfestivalen och pratar om sambandet mellan de tio budorden och kriminalromanen. Författaren Mikael Niemi kommer bland annat att diskutera med journalisten och författaren Ann-Helén Laestadius om att ta makten över den egna historien.

Jag kommer att vara på litteraturfestivalen med kamera, block och penna och lyssna på spännande författarsamtal, fika på mysiga caféer och bara njuta av den vackra miljön med gamla fina byggnader alldeles vid Mälaren.

Klicka nu in hos Johannas Deckarhörna och tipsa om fem bra deckare. Och titta gärna runt hos alla andra som är med, du kommer att få många bra tips.

 

 

 

 

 

 

 

22 reaktioner till “Påskekrim – författare som kommer till Sigtuna Litteraturfestival

  1. Ja, i början av maj kommer tredje delen. Jag har inte läst de två första delarna, men blir sugen på att läsa dem nu eftersom åtminstone en av böckerna kommer som film snart.

   Gilla

 1. Vad roligt med Påskekrim! Bra tips! Intressant med Sigtuna litteraturfestival. Har besökt den för många år sedan och hade jag varit hemma skulle jag gärna besökt den.

  Gilla

  1. Så roligt att du besökt litteraturfestivalen i Sigtuna! Det blir första gången för mig, jag ser mycket fram emot det. Det blir nog litet annorlunda i år, med mer lättillgängliga författare och kanske kommer besökarna att påverkas av det, vi får se hur i så fall.

   Gilla

 2. Jag läser inte deckare, tycker att världen kan vara otäck nog ändå. Skickar stora kramar och tycker att vi tummar på det där med att synka rätt saker <3

  Gilla

  1. Jag har inte varit deckarläsare jag heller, tidigare. Det verkar som förlagen gärna satsar på deckare, kanske för att många läsare gillar det. Jag gillar inte heller för blodiga och obehagliga historier, men pusseldeckare med gammaldags charm gillar jag :) Ja, vi tummar på att synka rätt saker! Tack ♥

   Gilla

  1. Det låter bra! Jag hoppas hinna lyssna på honom i Sigtuna i maj, men programpunkterna ligger omlott, så jag skulle behöva en sparkcykel för att snabbt ta mig runt i staden :)

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.