23 böcker 2023


Av de 52 böcker jag vill läsa i år är 23 av dem böcker som stått olästa alldeles för länge i bokhyllorna, nämligen de här.


Jag har inte haft tid eller energi att läsa de här böckerna, som jag tror kommer att vara mentalt mer krävande än vissa andra böcker. Nu är rätt tid.

Ser ni förresten så fin mini-Shelly är! Min väninna Carolin gör porträtt av djur i lera, som hon sedan målar.

Och här är Fame i en typisk pose. Så ljuvliga, och Carolin har fångat deras karaktärer helt perfekt. Förutom att Carolin skapat Fame i lera, är det hon som födde upp vår livs levande Fame.

Siffran 52 för mitt övergripande läsmål kommer av att jag bara läste drygt tjugo böcker förra året. Visserligen läste jag och arbetade med många lektörmanus, men dem räknar jag inte eftersom det inte var manus som jag valde själv.

För mig är tjugo böcker för få. Inte på grund av antalet i sig, men antalet visar att jag behöver justera fokus och frigöra mer tid eftersom läsning är så viktigt för mig på så många sätt. Färre teveserier, helt enkelt.

Jag räknade fram mitt medel för antal böcker jag läst per år de senaste sju åren, vilket är 52. Det bör vara en rimlig målsättning för året, och fler böcker blir en bonus ❤️📚

3 reaktioner till “23 böcker 2023

 1. Min man läste 180 böcker ungefär förra året! Men han läser snabbt och flera gånger varje dag tar han sin läsplatta och prioriterar stunden med den. Jag läste 59 mellan mars-dec. Vill också läsa mer och har därför bestämt mig för att inte börjat titta på några nya TV-serier i år (men se de jag redan följer). Ingen av de böckerna har jag läst, så blir kul att läsa vad du tyckte om dem. Lycka till!

  Gilla

 2. Mitt mål för 2022 var 52 böcker. Jag klarade 48 stycken och är helt nöjd. Läser ju i stort sätt bara under sommaren på balkongen. Så det blir ju inte en bok per vecka direkt.
  Sedan är det ju ingen tävling att läsa ett antal böcker. Man ska ju njuta av läsningen oavsett vilken genre av bok man har valt. Det får ju liksom inte bli ”tvångsläsning”;-)

  Gilla

  1. 52 böcker är väldigt många. Jag blev helt överrumplad när jag för sju år sedan insåg hur mycket många läser. Jag skrev faktiskt till en av bokbloggarna och frågade hur hon gjorde för att hinna läsa så många böcker varje månad (ungefär 15 böcker). Men det fanns ju ett enkelt svar på det, och det är tid och prioritering. Ett av mina bästa år var när jag läste närmare 100 böcker. Det året arbetade jag inte, hade inga hästar, tränade inte, såg inte på teveserier. I år skall jag försöka fånga upp de korta tillfällen som dyker upp, när man kanske annars tar fram mobilen och ströläser nyheter och annat, och göra som tidigare, läsa böcker istället eftersom jag mår bra av det.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.