Bananplättar med keso och bär

bananpannkaka

Godmorgon!

Bananplättar med keso och blåbär till frukost, det är både gott och mättar otroligt länge. Mosa en banan med gaffel och mixa ihop med två ägg. Stek i kokosfett, det ger en god smak till pannkakorna. Servera med keso, bär, nötter, kokosflingor och/eller frukt.

Det handgjorda fatet och koppen kommer från Anna Keramik. Anna Wrigstad har många kollektioner att välja mellan. Man kan antingen beställa direkt från henne genom Facebook, köpa hos Växbo Keramik i Hälsingland eller beställa från till exempel Alvas hus.

 

 

15 reaktioner till “Bananplättar med keso och bär

 1. Mmm gott! Äter ofta bananplättar och vi mixar en banan, ett ägg, 1 dl majsmjöl, lite salt och sen smaksätter jag med tex rivet citronskal eller lite kardemumma. Ibland har jag även i linfrö och chiafrön.
  Hoppas du haft en fin midsommar :)
  Tänkte på det du skrev om din vän som gick bort och att det är hemskare att förlora en familjemedlem. Jag tror det är lika hemskt… Skulle jag förlora någon av mina närmaste vänner skulle jag egentligen sakna henne mer än min syster eftersom jag skulle bli påmind dagligen. Min syster och jag var hur tajta som helst hela uppväxten och tills barnen var ca 15 år. Men de sista 10 åren umgicks vi knappt, bara när det var familjegrejer med alla. Men nu när jag tänker på henne är det mest vår barndom jag tänker på och minns. Tror vi sörjer alla nära lika mycket oavsett om vi är släkt eller inte…
  Väldigt ledsen för din skull som förlorade en fin vän. Kram

  Gillad av 1 person

  1. Å, det lät väldigt gott med citron och kardemumma i bananplättarna! Det måste jag prova, då blir ju inte smaken så söt som den annars blir, och som jag egentligen har litet svårt för. Tack för omtanken och tack för dina fina ord ♥ Kram

   Gilla

 2. Ser verkligen snyggt komponerat ut med vackert porslin, kaffe med skummad mjölk, den stora kotten som bara syns lite av och sist men inte minst träningboken uppslagen inför den mättande frukosten :-D
  För min del är pannkakor, banan och keso inte något jag skulle välja att äta på morgonen kanske mest för att jag är nöjd och mår bra av det jag äter, och det är ganska mycket !!! Grekisk yoghurt med honung, valnötter och mandel, fullkornsbröd med mager ost och tomat, ett halvt äpple, en apelsin, blåbär, nyplockade jordgubbar, aprikoser och…. nej nu blir jag mätt bara av att tänka på allt jag stoppar i mig på morgonen för nu är det dags för middag :-) Önskar dig en riktigt fin söndagkväll från Malta :-)

  Gillad av 1 person

  1. Din variant av frukost låter väldigt god. Den är egentligen mer i min smak också, men jag skall variera mig litet under sommaren när jag har energi nog till det, det är i alla fall planen :) Jag har litet svårt att äta så mycket på morgonen, min frukost brukar bestå av två kokta ägg och kaffe med mjölk, men sedan äter jag mellanmål innan lunch, och det kan vara yoghurt med en klick kvarg, bär, nötter och frön. Honung brukar jag ringla över de gånger jag känner mig förkyld, honung skall ju ha samma goda läkande egenskaper som antibiotika. Hoppas du får en fin vecka tillbaka på ön!

   Gilla

   1. Tack Annette, läste precis vad Mia skrev och förstår att du förlorat en nära vän. Beklagar verkligen och känner mig berörd för din skull, tycker ju om och känner för dig fast vi aldrig träffats. Nu vet jag ju inte hur nära ni stod varandra men oavsett är det alltid tragiskt när någon nära går bort och vi ställs inför det faktum att döden finns där fast vi helst inte vill tänka på den. Styrkekramar till dig ♥♥
    När det gäller mina frukostvanor kan jag ju avslöja att de är ganska så sena. Brukar äta vid 12-13 tiden så det är väl mera en slags brunch ;-)

    Gillad av 1 person

   2. Tack Anita ♥ Hon gick bort i cancer förra året vid den här tiden. Hon var yngre än jag, mamma till två barn i samma skola som våra. Jag tror aldrig att jag träffat en person som sprudlade av sådan optimism och energi som hon. Till och med när hon gick igenom tuffa cellgiftsbehandlingar, tappade håret och svullnade upp i hela kroppen så mycket att man nästan inte kände igen henne längre, behöll hon sin energi. Jag är själv lättpratad, men jag bara sveptes med av hennes energi, hon var som en tornado i positiv mening. Jag trodde hela tiden att hon skulle besegra cancern. Hur skulle hon kunna besegras, hon var en urkraft. Men hon blev besegrad, och det var så hemskt att se. Sista gången vi träffades orkade hon nästan inte gå till sin bil. Hon kommenterade att jag hade träningskläder, jag hade precis kommit från gymmet och utstrålade säkert en massa energi. Jag skämdes över att jag kände mig så frisk, och att hon var så sjuk. Sedan blev det skolavslutning, och hon kom inte. Då hade hon blivit inlagd på sjukhuset och nedsövd för att kroppen skulle orka kämpa emot. Värdena blev bara sämre, och familjen bestämde tillsammans med sjukhuspersonalen sig för att inte låta henne vakna. Jag har delade känslor över det. Det var förstås det bästa, hon hade bara fått känna smärta och ångest, men ändå… att tro att man bara skall vara sövd en period, och att man sedan skall väckas. Både jag och barnen har pratat mycket om henne och om döden i allmänhet, och gråtit mycket. Det känns fortfarande hemskt, men man lär sig ju att leva med all sorg man är med om under ett liv. Tack för omtanken ♥

    Gilla

 3. Bilden som sådan är otroligt vackert arrangerad, men ingredienserna är inte nåt för mig. Gillar varken bananer eller gummikulor (keso). Tur att vi alla har olika smak.

  Gillad av 1 person

  1. Det är väldigt gott, och väldigt mättande. Jag äter nästan alltid samma sak till frukost, men nu tänkte jag försöka variera mig litet :) Ha en fin vecka! Kram

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.