Blåbärsplättar – ur Olgas mat: för aktiva kvinnor

bananplattarJag har gjort bananpannkakor tidigare, där man bara blandar mosad banan med ägg, steker i kokosfett och äter med blåbär. De här plättarna känns matigare än vanliga bananpannkakor, smakrika och fluffiga. Visserligen är det fler ingredienser, vilket kan vara ett minus på vardagsmorgnar när man inte hinner lägga för mycket tid på frukosten, men mättnadskänslan överväger tillsammans med smaken. Jag och Bella åt blåbärsplättar till frukost, och båda tyckte om dem! Bella spritsade litet grädde på sina och jag åt extra blåbär till mina.

Till 4 stora eller 8 små blåbärsplättar behövs (1 portion)
1 banan
2 ägg
3 msk mandelmjöl
1 tsk chiafrön
1/4 tsk bakpulver
1/2 tsk malen kanel
50 g blåbär
1 tsk kokosolja

Gör så här
Mosa bananen. Vispa ihop den med äggen. Lägg till mandelmjöl, chia, bakpulver och kanel. Låt smeten stå i 5 minuter. Värm upp pannan och stek plättarna (2 matskedar smet per plätt) i kokosolja. Servera med blåbär.

Protein: 17 g
Kolhydrater: 30 g
Fett: 25 g
Kcal: 462

.

Jag fortsätter att utvärdera recepten i Olgas mat fram till den 10 januari då jag skall recensera boken som helhet, och näst på tur står en snabblunch – Kall laxpizza, eller laxwrap, beroende på hur man äter den. Titta gärna in igen!

 

 

4 reaktioner till “Blåbärsplättar – ur Olgas mat: för aktiva kvinnor

 1. Testade ett liknande recept dagen efter att jag sett ditt inlägg och det fick toppbetyg av både mina barn och andras. :) Du har så härlig blandning på din blogg och jag blir både glad och inspirerad när jag kikar in till dig. Tack!! <3

  Gilla

 2. Mums!!! Nästan som ”mitt” recept men jag har majsmjöl istället och inget bakpulver. Brukar krydda/smaksätta med olika saker, som rivet skal av citron eller kardemumma eller vaniljpulver. Älskar bananplättar med fruktsallad.
  Önskar dig ett Gott slut och ett riktigt Gott Nytt År! Kram

  Gillad av 1 person

  1. Bananplättar med fruktsallad skall jag också prova, det måste ju bli jättegott med den saftiga och litet söta fruktblandningen till plättarna :) Hoppas du också får ett väldigt gott slut och att ditt 2017 blir mycket bättre! Kram

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.