Maj i text och bilder + månadens bästa bok

Maj susade förbi, visst håller ni väl med om det? Och någon vår blev det egentligen inte, eftersom vintern övergick i högsommarvärme som dessutom stannat kvar i flera veckor.

 • Jag har som vanligt skjutsat Jackie till pianolektioner, det blev fem gånger den här månaden. Och jag har skjutsat båda tjejerna till danslektioner. I maj blev det bara tio gånger eftersom det var ledigt över Kristi himmelsfärdshelgen.
 • Under våren var jag ambassadör för Sigtuna litteraturfestival, och den 5 maj var jag på plats och lyssnade, fotade och rapporterade därifrån. Jag tror nästan att det var årets första riktigt varma dag.
 • Efter en månads väntan efter min operation var jag på återbesök i maj och fick positivt besked. Det som opererats bort var inte bröstcancer utan ett ofarligt så kallat papillom. En enorm tyngd släppte sitt grepp, och då tänker jag inte på det som opererades bort, det var bara 3 mm, utan mentalt.
 • Vi har haft flera familjer på besök, så det blev mycket bakande, matlagande och umgåsande. Som vanligt såg vi på Eurovision Song Contest med Ralf, Maria, Rickard och Markus hemma hos oss. Väldigt trevligt som alltid.
 • Leistra fick fångkänning med en drös oro och merjobb som följd. Som tur är verkade det inte ha blivit något allvarligt av det. Jag hade en enorm tur som fick tag i till hästarna, trots den enorma brist som det varit under vintern, vilket löste ett jätteproblem för mig nu när hästarna inte får beta gräs.
 • I mitten av månaden ordnade jag äntligen pallkragar, kärrade jord och gödsel och sådde mina första fröer. I krukorna planterade jag sommarblommor. Som vanligt måste gräset klippas och gräskanter trimmas.
 • Efter diverse krångel fick jag och tjejerna våra nya pass.
 • Hönshuset visar sig vara en mat- och boplats för råttor… Jag stod och tittade på två stora, välmående råttor som sprang upp och ned för väggarna, i princip helt orädda för mig. Läskigt, ohygieniskt och farligt, med tanke på att de kan skapa bränder om de biter av kablar. Hittills har vi fångat fyra stycken.

Hos Mias bokhörna tipsar vi om vilka böcker vi tyckt mest om varje månad. Bästa bok den här månaden är Pascal Engmans Patrioterna. Den var enormt spännande och välskriven med oväntade vändningar.

Nina Lykke, Nej och åter nej. Wahlström & Widstrand. Betyg: 4/5
Helena Dahlgren, Ödesryttarna: Jorvik kallar. Bonnier Carlsen. Betyg: 5/5
Hanna Landahl, Under två timmar. Bokförlaget polaris. Betyg: 3/5
Anna Ekberg, För kärlekens skull. Massolit förlag. Betyg: 3/5
Clara Lidström och Erica Dahlgren, Hjälp jag är utmattad. Norstedts förlag. Betyg: 4/5
Pascal Engman, Patrioterna. Piratförlaget. Betyg: 5/5
Ninni Schulman, Bara du. Bokförlaget Forum. Betyg: 4/5
Johan Lindberg, Stockholm då och nu. Historiska Media. Betyg: 5/5

Övriga tre böcker har jag inte skrivit om än, recensioner kommer under veckan.

14 reaktioner till “Maj i text och bilder + månadens bästa bok

 1. Ja, det bästa med maj månaden måste nog ändå ha varit det positiva beskedet du fick av läkarna att det inte var cancer utan ”bara” ett papillom. Vilken otroligt lättnad det måste ha varit för dig, din man och döttrarna. Annars var du som vanligt sysselsatt med det mest varierande arbetsuppgifter, både positiva och mindre roliga. Än en gång undrar jag hur du orkar…

  Gillad av 1 person

  1. Ärligt talat ser jag fram emot tjejernas sommarlov :) Då vill jag ligga i en solstol på en skuggig plats och läsa böcker. Men jag känner mig själv, så vi får väl se hur lugn jag håller mig ;)

   Gilla

  1. Haha, vilket äventyr! :)) Men älgar är nog det djur jag är allra mest rädd för, så jag tror jag avstår att liera mig med en sådan :o Jag förstår precis det där med att utdela en välriktad spark, jag blev själv attackerad av en älg för rätt så många år sedan, men klarade mig undan. Å andra sidan är inte råttor så kul heller… så kanske jag använder det där lockropet jag använde förra gången och lockar till mig en assistent ur älgflocken som går på åkern framför oss ;)

   Gilla

 2. Många lättnaders suckar och speciellt den om att det var ofarligt där i bröstet (har upplevt det själv och det är VERKLIGEN som en stor sten som faller från hjärtat!).
  Att få tag i hö var såklart också en lättnad, hoppas det går bra fortsatt också.
  Den bok jag mest skulle vilja läsa av dina majböcker är nog Ninni Schulmans. Gillar hennes böcker. Just nu är jag dock inne i ett ”läser-inte-skov”. Har fullt upp med att leva – och blogga :-D
  Ha en härlig start på veckan!

  Gillad av 1 person

  1. Ninni Schulmans bok var riktigt bra, den rekommenderas sedan när du har lust att läsa igen. Jag är fortfarande så glad att jag läser igen, böcker hade jag varken tid eller energi att ta mig igenom för bara några år sedan. Nu känns det riktigt lyxigt att ha möjlighet. Usch ja, då vet du hur det är att leva med oron… Jag trodde att jag inte tänkte så mycket på det, men nu efteråt inser jag att jag har ändrat inställning på olika sätt, inte minst till människor. Det blev plötsligt tydligt vilka som fanns där och vilka som inte gjorde det. Ha det jättefint du också!

   Gilla

  1. Ja, det är tyvärr inte bara ett nöje med hästar. Kvarka går i ett stall i närheten av oss också, det vill man inte drabbas av… Fång är också en hemsk sjukdom att drabbas av.

   Gilla

 3. Kul att läsa och se dina fina bilder i månadssammanfattningen – och visst har maj månad försvunnit i en rasande fart! Skönt att det ordnade sig med hö och att Leistras fångkänning verkar vara under kontroll.
  Det där med råttor i hönshuset har jag egen erfarenhet av – de är inte roliga att tampas med! vi hade en kvast att mota dem med och de var inte lättskrämda! Ryser vid minnet!

  Gillad av 1 person

  1. Usch för råttor! Nu har vi som sagt fångat fyra stycken, men jag såg en i går också, så det är nog ett helt gäng. Ser man ett par, finns det kanske tio, ser man tio har man en hel koloni. Huh, vad läskigt. Och precis som du berättar är de ju inte direkt rädda heller. En bekant till oss slutade med höns när hon upptäckte råttor i hönshuset. Jag skall göra vad jag kan för att slippa gå den vägen, jag gillar mina höns med sina olika personligheter, och jag gillar äggen de ger. Men blir det ohållbart med råttorna så får vi se hur jag gör.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.