Jackie badar i isvak och jag behöver en glow up

En bild innan jag skjutsade Jackie till skolan. Jag vet, spegeln… Jag hade precis kommit hem när Jackie messade att hon glömt handduken till badet i isvak som klassen skulle göra i dag. Snabbt rycka åt mig en handduk och köra tillbaka med den, och så hem igen.

Litet senare vidare till frisören för en uppfräschning, eller en glow up som tjejerna kallar det. På vägen dit kom en film från Jackie.


Jag har oroat mig för isvaksdoppet, men titta på filmen och avgör om Jackie verkar rädd… Jag har nog litet isfobi tror jag. Det hjälpte uppenbarligen inte att min mamma susade ut i full fart på isen i sulky med travhästarna, och jag bakom på ryggen på något annat okontrollerbart varmblod som inte lyssnade på mig, utan bara ville hänga med hästen framför. Jag minns fortfarande de där turerna då jag sparrade mamma, och hörde hur det sjöng och knakade i isen när hästarna slog ned hovarna. Jag ropade att vi skulle vända ut från isen, och mamma ropade tillbaka: Äh, larva dig inte! Det är min mamma det ♥ Jag hade en väldigt spännande uppväxt, inget onödigt curlande och mycket skulle vara rena äventyrslägret för barn i dag. Som när vi lassade upp hö på höskullen, och fick akta oss för hålen i golvet så vi inte ramlade ned på betonggolvet nedanför. Det hände aldrig. Vi fick ansvar, och lärde oss att ta ansvar.

Men trots, eller kanske just på grund av, att jag själv hade så fria tyglar, oroar jag mig för mycket som Bella och Jackie vill göra (och gör). Jag ser faror i allt, och måste gå igenom alla möjliga scenarier och sedan ofta tvinga mig själv att gå med på det de föreslår. Per Olov Enquist skrev: En dag skall vi dö. Men alla andra skall vi leva. Det hjälper att tänka på det. Och så fungerar det ganska bra att lyssna på Meat Loafs låt, I would do anything for love på så hög volym att det känns som kroppen vibrerar, då släpper stressen. Men då krävs det att jag åker bil, eftersom hela familjen arbetar och pluggar hemma nu.

Väldigt fin blombukett hos Hair Team. Är det Dahlior? De ljusa, taggiga, har jag ingen aning om vad det kan vara, men de är också så fina.

Frisörer och kunder hade munskydd allihop. Munskydden är så stora att jag lika gärna kunde dra upp skyddet över hela ansiktet och klippa hål för ögonen. Jag har ingen bild på hur det blev, men litet kortare.

Jag hade med mig John Ajvide Lindqvists senaste roman, men Therese och jag hade så mycket att prata om eftersom hon varit föräldraledig under ett år, så det blev ingen läsning. Kanske i kväll.

Hemma igen och dags för vidare arbete med avhandlingen, och så har jag fått ett nytt manus att läsa och bedöma. Spännande på en nivå jag kan hantera ;)

Ha det fint!

4 reaktioner till “Jackie badar i isvak och jag behöver en glow up

 1. Jag har också bokat frisörtid, jag tycker jag ser förfärligt färglös ut så här års när jag ser mig själv i teamsmöten vareviga dag… Jag bör nog också se över garderoben. Att ha svart och grått som basfärger funkar utmärkt när man jobbar ”på riktigt” men på skärm blir det, återigen, rätt färglöst.

  Gilla

 2. Tyvärr kunde jag inte inte se filmen. Men det gick så klart alldeles utmärkt.
  Men isvak är inte så illa som man kan tro – Har testat många gånger och just öfr att veta hur man tar sig upp från en vak om olyckan är framme och man dråsar i. När jag var lärare i Upplands Väsby, på Bollstanäs skola vid sjön Norrviken fick eleverna från klass tre och upp till klass fem, alla som ville (fanns inga äldre) testa på att ta sig upp ur en vak. . Detta var en övning i samarbete med Svenska Livräddningssällskapet och i princip alla elever ville testa. Här åkte vi vintertid nästan dagligen skridskor på sjön så det var en bra övning,
  Skönt med ett besök hos frissan och lite ”glow up”.

  Gilla

 3. Burr, burr! Nej, över min döda kropp! Aldrig att jag frivilligt hade slängt mig i vaket där. Då hade jag hellre stått ut med underkänt i idrott. Alltså inte nog med att stackars tjejen får slänga sig i tvågradigt vatten, hon ska kravla sig ur vaken också med ispikar. Nej, usch! Men det ser åtminstone ut som om Jackie hade en våtdräkt på sig. Då är det aningen ”varmare”.

  Glow-up – det uttrycket har jag aldrig hört, men jag gillar det. Det säger ju allt:-)

  Gilla

  1. Dessvärre var det ingen våtdräkt, utan ett vanligt underställ, som efter badet klibbade fast på kroppen och gjorde det svårt att få av sig. Men nu är uppgiften gjord, och bara några få i klassen stod över, resten gjorde doppet. Jag hade ganska säkert avstått.
   Visst är det ett bra uttryck! Det känns som det behövs ett glow up efter en lång pandemi och halvt isolering från andra under lång tid.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.