Mötesplats (109/366) – pastellfärgad dukning

kalasdukning 1

I helgen var det äntligen dags för Jackies försenade 10-kalas för hela klassen. Det var en toppendag! Vi började utomhus i solskenet med äta lunch från grillen. Sedan var det dags att dela upp klassen i tre lag och skicka ut dem på äventyr! Ledtråd efter ledtråd ledde dem vidare till hinder som måste klaras av innan de till slut nådde fram till slutmålet. Patrik och Isabella var lekledare under dagen och höll igång gänget med evighetsstafett runt huset, catch the flag på våra två åkrar framför huset, röda lyktan och litet hoppande på studsmattan blev det också. Sedan ville alla gå på rundtur och se våra höns, hästar, hundar, katter, marsvin och alla byggnader på tomten, så Isabella och Jackie guidade runt medan jag förberedde för presentöppning och fika.

Här är en bild på bästa mötesplatsen enligt mig, runt mat- och fikabordet! Fler bilder från kalaset kommer, med recept på tårtan, blåbärsmuffins, strasskakor och igelkottskakor. Bålen var väldigt god den också, så det kommer recept på den också :)

365

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 + 1 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma teman!

liten_logga_helgbilden

Och här kan du se vad andra har haft för sig i helgen!

 

13 reaktioner till “Mötesplats (109/366) – pastellfärgad dukning

 1. Nu har jag njutit av alla inlägg från kalaset och dina fantastiska kreationer! Tårtan blev hur snygg som helst och de där ljusen gillar jag skarpt. Jag har länge använt tårtljus som envist började brinna igen fast man trodde man blåst ut dem, men de här var minsann snäppet läckrare!

  Just nu samlar jag inspiration till nästa helg då jag tagit på mig att baka tårtor till ett dop. Vill att de ska vara riktigt fina!

  Pioner älskar jag också, ser fram emot när de blommar men lyckas tydligen alltid vara bortrest just då! Har både bondpion och luktpion, men förra året planterade jag buskpioner och de verkar ha överlevt! Hoppas verkligen att de kommer att trivas här hos mig!

  Nu tycks dessutom ett köksland vara på gång, jag har tagit fram planer och maken verkar gå på min linje (vilket såklart är ett måste). Jag har supervackra lilabladiga grönkålsplantor i växthuset som borde få komma ut, så vi får se om det händer något redan i helgen!

  Gilla

 2. Vilket fantastiskt kalas det verkar ha varit! Jag kan tänka mig att alla var mer än nöjda när dagen var över. Det där fikabordet är otroligt vackert och allt ser så läckert gott ut! Vad duktiga ni är som ordnat ett sådant firande!

  Gillad av 1 person

 3. Vilken toppenfin dag du beskriver som Jackie och gäster säkerligen uppskattade mycket ! En helt underbar möteplats så vackert arrangerat. Tårtan ser verkligen härligt hemmagjord ut och tio små ljus för dottern att blåsa ut :-) En ljuvlig bukett av blommor och många detaljer att kika på som de små fåglarna och färggranna krokiga sugrör…
  Vad fint du arrangerat allting och bålen låter spännande :-)

  Gillad av 1 person

  1. Tack så mycket :) Någon gång ibland är det roligt att få ta ut svängarna litet när det gäller att duka och dekorera, och till kalas passar det ju bra. Normalt sett är jag mer än nöjd med om vi har blommor på bordet ;)

   Gilla

  1. Tack, det var väldigt glad och mysig stämning under hela kalaset, så jag tror att det var uppskattat. Det barn, och vuxna, gillar mest är nog att man engagerar sig, att man försöker se till att gästerna trivs. Det spelar ingen roll om gästerna är 10 år eller 60 år, alla uppskattar omtanke.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.