Lästa böcker i augusti

läst i augusti

Omdömen om böckerna

Augusti har varit en bra läsmånad! Sex stycken riktigt bra böcker och bara en besvikelse. Jag hade sett fram mot Sov du lilla videung, och den visade sig vara precis lika bra som de andra böckerna i serien av Börjlinds, faktiskt till och med bättre. Jag fick också möjlighet att läsa två deckarklassiker som i dagarna givits ut i ny utgåva, av en författare som jag aldrig läst något av tidigare; H-K Rönblom. Så mysiga och kluriga böcker, jag gillar dem verkligen och kommer utan tvekan att läsa även de andra böckerna i serien om amatördetektiven Paul Kennet! För att inte tala om Den gröna vägen, som gick rakt in i hjärtat. Det är en sådan bok som man aldrig glömmer.

 

★★★★

Sov du lilla videung, av Cilla & Rolf Börjlind (kriminalroman)

Den gröna vägen, av Anne Enright (skönlitterär roman)

Höstvind & djupa vatten, av H-K Rönblom (deckarklassiker)

Boost: 50 recept för fettförbränning, av Helena och Fredrik Paulún (receptbok)

★★★★

Hur du blir parisisk var du än är, av Anne Berest, Audrey Diwan, Caroline de Maigret, Sophie Mas (trend och livsstil)

Död bland de döda, av H-K Rönblom (deckarklassiker)

★★★

Var du än är, av Sarah Lean (barn- och ungdomsbok)

★★

Tio lektioner i manlighet, av David Qviström (skönlitterär roman)

 

Nu väntar nya, spännande böcker på att bli lästa! Men först är det dags för middag här hos oss. Ha en fin kväll!

12 reaktioner till “Lästa böcker i augusti

  1. De första sidorna kräver en omställning till ett helt annat språk än nutidens kriminalromaner. Amatördeckaren i de här böckerna är en gentleman av gamla tiders sort, och som jag gillar. Efter att ha smålett litet och läst upp citat ur boken för min man som exempel på det litet ålderdomliga språket, blev jag snabbt helt frälst :)

   Gilla

  1. Ja, det är ju så roligt att läsa :) Den gröna vägen är jag övertygad om skulle bli en perfekt bokcirkelbok, det finns så mycket att prata om! Jag hade önskat att Kulturkollo skulle ha den som bokcirkelbok på FB, för jag skulle vilja diskutera den boken i timtals!

   Gilla

 1. Log glatt åt din kommentar om hur snabb och strukturerad du är, för det har jag minsann förstått! När jag tidigare läste din kommentar om din bakgrund hos Beate förstod jag än mer hur allt hänger ihop. Du är en tuff och skärpt kvinna! Gillar dig!

  Gillad av 1 person

  1. Det är ju så mycket man vill läsa hela tiden. Själv vill jag läsa de där böckerna av Elly Griffiths om Ruth Galloway, men när jag såg att det redan kommit ut så många böcker i serien tar det litet emot, eftersom jag vill börja från början, och av någon anledning känns det roligare att läsa nyutgivna böcker.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.