Lästa böcker i januari 2017

Det känns som om jag knappt läst någonting alls i januari, men jag har ju faktiskt läst åtta böcker. Jag är väldigt grundlig när jag läser och recenserar, så för att kunna ge mitt omdöme om Olgas mat, lagade jag dessutom flera rätter ur hennes bok.

Hos Mias bokhörna tipsar vi om vilka böcker vi tyckt mest om varje månad. För mig var det Vända hem av Yaa Gyasi.

last-i-januari-2017

Omdömen om böckerna

Den här månaden blev det en rejäl mix av olika författarstilar och genres. Mest minnesvärd är Vända hem, den kan jag verkligen rekommendera er att läsa. Gillar ni att äta bra mat av få ingredienser kan Olgas mat passa bra. Jag har hittat många favoriter i den, bland annat fitnessrårakor, det lagar jag ofta. Och laxwraps, som är perfekta att ta med på exempelvis utflykter istället för kanelbullar och ostsmörgåsar. Två helt galna historier roade Elin Eldestrand och Ian McEwan mig med. I maj kommer fortsättningen på Elin Eldestrands bok, den ser jag fram emot! Jag har känt mig väldigt hård och svettats över ett fåtal recensioner då jag känt att jag sågat vissa böcker. Nu kom månaden då jag gav min första 1-poängare… Men jag tar på mig misstaget, eftersom jag bara inte kunde tro att boken handlade om det den utgav sig för att handla om, om ni förstår vad jag menar. Om ni tycker att jag är kryptisk och vill veta mer om vad jag syftar på, hänvisar jag vidare till recensionen här.

 

★★★★★
Yaa Gyasi, Vända hem
Olga Rönnberg, Olgas mat: för aktiva kvinnor

★★★★
Elin Eldestrand, En framtida hemmafrus bekännelser
Ian McEwan, Nötskal
Anders Roslund & Stefan Thunberg, En bror att dö för

★★★
PeKå Englund, Född på en söndag
Hollie Overton, Baby Doll


Audrey Carlan, Calendar Girl. Förförd: januari, februari, mars

 

Mina planer för senvinterns och vårens fortsatta läsning berättar jag mer om här :)

10 reaktioner till “Lästa böcker i januari 2017

  1. Än en gång – jag förstår inte när du hinner läsa alla dessa böcker… Har läst en enda bok i januari. Men vänta bara, under sommaren tar jag upp bokläsarracet med dig – nej, jag skojar bara;-)

    Gillad av 1 person

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.