Lästa böcker i mars 2017

Hos Mias bokhörna tipsar vi om vilka böcker vi tyckt mest om varje månad. I mars var min favorit Johannes Anyurus dystopi, De kommer att drunkna i sina mödrars tårar, som var en läsupplevelse långt utöver det vanliga. Min gissning är att den blir Augustnominerad i höst.

Tretton lästa böcker den här månaden, men så var det också en hel del kvällar och helger som var kalla och grå, och som passade perfekt för läsning. Dessutom var tre av böckerna små sagoböcker som gick snabbt att läsa, även om man fastnade vid varje illustration, den ena vackrare än den andra.

En väldigt bra läsmånad med en bok som var topnotch på alla sätt; De kommer att drunkna i sina mödrars tårar. Mest hade jag sett fram emot att läsa om Trippelmordet i Uddevalla, och den boken motsvarade mina förväntningar fullt ut. Den visade att verkligheten som vanligt överträffar dikten. True crime med verkliga mordfall och brottsutredningar behöver inte tampas med frågor om trovärdighet, vilket ofta är fallet för påhittade kriminalhistorier.

 

Mina samlade omdömen för den här månaden

★★★★★
Johannes Anyuru, De kommer att drunkna i sina mödrars tårar. Betyg: 5/5
Thomas Bodström & Lars Olof Lampers, Svenska brott. Trippelmordet i Uddevalla. Betyg: 5/5
Antoine Leiris, Mitt hat får ni inte. Betyg: 5/5
Beatrix Potter, Sagan om Pelle Kanin. Betyg: 5/5
Beatrix Potter, Sagan om Kurre Ekorre. Betyg: 5/5
Beatrix Potter, Sagan om Skräddaren, Katten & Mössen. Betyg: 5/5
.

★★★★
Marie Bengts, En sax i hjärtat. Betyg: 4/5
Anna Jansson, Det du inte vet. Betyg: 4/5
.

★★★
Litterär kalender 2017. Betyg: 3/5
Cecilia Lindblad, Det havet gömde. Betyg: 3/5
Kristina Ohlsson, Syndafloder. Betyg: 3/5
.

★★
Liane Moriarty, Andras vänner. Betyg: 2/5

 

Nu under april skall jag fokusera på att läsa böcker som jag har hemma, och som fått vänta på att bli lästa på grund av recensionsexemplar som måste prioriteras. Några nyheter blir det förstås också, är man lika nyfiken som jag går det inte att helt avstå från dem ;)

Vilken bok blev er favorit den här månaden? Är det någon särskild bok som ni ser extra mycket fram emot att läsa under april?

 

12 reaktioner till “Lästa böcker i mars 2017

 1. Anyurus bok verkar intressant. Kollade när han pratade om den på Babel. Moriartys big little Lise funkade inte för mig så jag tror jag hoppar den nya, men jag kollar på tv-serien och den är ok tycker jag.

  Gillad av 1 person

  1. Den nya av Moriarty gillade jag inte på grund av att hon försökte skapa en spänning som inte fanns. Hade fokus varit på relationerna hade det fungerat bättre, enligt mig. Big little lies gillade jag som bok och jag gillar den som teveserie. Eftersom jag läst boken ser jag kanske mer i teveserien än det som visas där, men skådespelarna är perfekta för sina roller.

   Anyurus bok kommer nog att visa sig vara en av de bästa jag läser i år. Det blir svårt att konkurrera med den. Gillar man religiösa och filosofiska funderingar och att själv få tänka och dra egna slutsatser, då är den som klippt och skuren. Den var knepig att ta sig igenom, men värd tid och tankekraft när den väl var utläst. En bok man inte glömmer.

   Gilla

  1. Den tog tid för mig att läsa, det var en hel del som var oklart ända till slutet av boken, om det ens blev klart då. Titta gärna in på min recension om du vill, där skriver jag litet mer om vad jag tyckte om den.

   Gilla

  1. Båda två är väldigt bra böcker, men på olika vis. Anyurus bok kommer jag aldrig att glömma, den sätter sig fast lika hårt som boken 1984 av George Orwell. Den kanske till och med är bättre än den. En sax i hjärtat är en lättsam pusseldeckare i en härligt lantlig 50-talsmiljö. jag gillade den mycket. Litet onödigt lång, kanske.

   Gilla

 2. Anyuru vill jag verkligen läsa i april. Jag är väldigt svag för Moriarty, håller på med Big Little Lies nu, och gillade Andras vänner. Men jag håller med om att det inte är hennes bästa.

  Gillad av 1 person

  1. Anyurus bok var inte helt enkel att läsa och komma underfund med, men jag tror att jag förstod på slutet hur allt hängde ihop. En väldigt bra bok som jag verkligen kan rekommendera.

   Gilla

 3. Ser ut att ha varit en bra läsmånad. Jag har ju inte läst någon av dem, men En sax i hjärtat ska jag förhoppningsvis läsa snart och Syndafloder tror jag att jag får när jag fyller år :)

  Gillad av 1 person

  1. Jag är litet extra svag för äkta pusseldeckare, och ännu bättre när de utspelar sig i femtiotalsmiljö, precis som En sax i hjärtat :) Jag ser redan fram emot fortsättningen på den serien.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.